Naslovna > Vijesti > Uskoro još jedan DS

Citroen

Uskoro još jedan DS

Francuski proizvođač automobila objavio je teaser fotografiju novog DS modela koji će vjerovatno biti zamjena za postojeći C6

Citroenovo oživljavanje DS linije pokazalo se kao pun pogodak. Europljani su oduševljeni DS modelima koji oživljavaju duh marke i istovremeno naginju premium segmentu. Francuzi su toga svjesni, te će uskoro plasirati još jedan DS model. O istom se najprije špekulisalo uz rendere, a sada je Citroen na svojoj oficijelnoj Facebook stranici objavio ovu teaser fotografiju.

 

Nažalost nikakvih informacija nema uz fotografiju, te sada samo možemo špekulisati kakav će novi DS biti. Ako pažljivo pogledamo fotografiju možemo naslutiti da je automobil na istoj prilično sličan Metropolis konceptu, te da predstavlja sasvim novi premium model. Metropolis je čak 5,2 metra dug automobil i pogonjen je hibridnim pogonom: 2,0-litarskim V6 agregatom i elektromotorom uparenim sa duplim kvačilom i šestostepenom transmisijom, sa čak 460 KS. Naravno, ovo se ne odnosi na novi DS model, kojeg ćemo vjerovatno vidjeti ove godine, možda u Parizu a možda čak i na fraknfurtskom sajmu automobila. U svakom slučaju, uskoro će se DS modelima Citroena pridružiti još jedan.  

Datum objave: 19/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook