Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Uspješno treće tromjesečje 2023. godine

Stellantis zabilježio rast neto prihoda

Uspješno treće tromjesečje 2023. godine

Neto prihodi od 45,1 milijardi evra, povećani su za 7% u poređenju sa trećim tromjesečjem 2022. godine, uglavnom zbog poboljšanja prometa i dosljedne cjenovne politike, djelimično usporenim uticajem kursnih razlika...

Stellantis N.V. održava pozitivan trend tokom trećeg tromjesečja 2023. godine, postižući povećanje neto prihoda od 7% u poređenju s istim periodom prošle godine, zahvaljujući izuzetnim rezultatima u isporukama. "Treći Motor" kompanije bilježi rast prihoda od 25% u odnosu na isti period prethodne godine. Globalna prodaja električnih vozila (BEV) povećala se za 37% u odnosu na treće tromjesečje 2022. godine, a vodeći modeli su bili Jeep® Avenger, Citroën Ami, Peugeot E-208, Fiat New 500e i Citroën ë-Berlingo. U okviru industrije koja je suočena s neviđenim poremećajima i transformacijama, Stellantis i njegova mreža prodajnih salona u Evropi dodatno su učvrstili svoje partnerstvo kako bi unaprijedili iskustvo kupaca i pojednostavili cjelokupno korisničko putovanje. Sa potpisanih preko 8.000 ugovora o prodaji i 25.000 ugovora za poslijeprodajne usluge širom 10 ključnih evropskih zemalja, jasno je da Stellantis i njegovi poslovni partneri dijele zajedničke ciljeve u vezi sa pojednostavljenjem, usmjeravanjem ka multi-brend pristupu, fokusiranjem na korisnike i obezbjeđivanjem visokog kvaliteta. Austrija, Belgija, Luksemburg i Holandija već su implementirale nove ugovore, dok se očekuje da će ostatak Evrope početi usvajanje novog modela od 2024. godine.

 

 

 


Peugeot je nedavno lansirao prvu aplikaciju STLA Medium-a, koja predstavlja prvu od četiri globalne BEV platforme Stellantis-a. Ova nova platforma je implementirana u modelu E-3008, obezbjeđujući impresivnu autonomiju od do 700 km, ističući se u klasi po vremenu punjenja, performansama, efikasnosti i zadovoljstvu vožnje. Fiat se vratio u B segment s inovativnim pristupom održivoj urbanoj mobilnosti putem svog novog modela 600e. Ovaj model se ponosi najsavremenijim bezbjednosnim karakteristikama i električnim dometom od preko 400 km (WLTP kombinovani ciklus) i preko 600 km (WLTP urbani ciklus) u gradskim uslovima. Fiat je takođe predstavio novu ponudu mikro-mobilnosti pod nazivom Topolino, koja ima autonomiju od 75 km i sigurnu najvišu brzinu od 45 km/h. Pored toga, kompanija je najavila početak proizvodnje potpuno električnog kombija u Ellesmere Port-u, prvoj britanskoj fabrici posvećenoj isključivo električnim automobilima, predstavljajući tako prvu Stellantis fabriku na globalnom nivou posvećenu električnim vozilima.

Datum objave: 15/11/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook