Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Van Amersfoort Racing je tim šampion 2021.

Abarth racing

Van Amersfoort Racing je tim šampion 2021.

Osma sezona F.4 šampionata Italije Powered by Abarth, sa sertifikatom FIA, završena je u znaku Van Amersfort Racing-a. Zahvaljujući rezultatima vozača, holandski tim je osvojio titulu za timove nakon što je osvojio cijelo prvenstvo Italije uz Olivera Bermana i njegovim kolegom Nikitom Bedrinom u kategoriji za novajlije...

U Monci, Britanac je postigao svoju drugu trostruku pobjedu u sezoni i ostvario ukupno 11 pobjeda, približavajući se rekordu od 12 pobeda Denisa Haugera iz 2019. Iza Britanca iz tima Van Amersfoort bio je Andrea Kimi Antoneli (ITA - Prema Powerteam), koji se na podijum popeo tri puta sa jednim drugim i dva treća mjesta. Podijume su u trci 1 osvojili Džošua Dirksen (PRY – Mücke Motorsport) na trećem mjestu, u trci 2, Sebastijan Montoja (COL – Prema Powerteam) koji je bio drugi, a u trci 3, Kiril Smal (RUS – Prema Powerteam), koji je takođe bio drugi. Staza u Monci naglasila je vještine Lorenca Patresea (ITA - AKM Motorsport), koji je zauzeo tri pol pozicije, ali nije imao sreće u prve dve trke, nakon čega je došao na četvrto mjesto u trci 3, drugi među novajlijama. Vozač iz Padove zauzeo je treće mesto u kategoriji novajlija iza Bedrina i Konrada Laursena (DEN – Prema Powerteam).

 

 

 

 

 

 


Završavajući uzbudljivu sezonu, Oliver Bearman je prokomentarisao svoje uspjehe u „Hramu brzine“: „Ako se osvrnem na početak sezone, nevjerovatno je što sam sada ovde u Monci, sa pobjedama na poslednje tri trke i rezultatom od ukupno 11 pobjeda. Bila je ovo nevjerovatna sezona i moram da se zahvalim timu Van Amersfoort Racing, koji se pokazao kao zaista konkurentan time što je osvojio i timsku i početničku titulu. Pred nama je i dalje dug put, ali Formula 4 je svakako najbolje mjesto za početak.“ Uprkos vikendu koji nije ispunio očekivanja, Nikita Bedrin je krunisan titulom šampiona novajlija. On je izjavio: „Vrlo sam srećan ovim rezultatom, iako mi je žao što nisam mogao da se borim za ukupni rang zbog grešaka koje sam napravio tokom sezone. Mislim da sam dosta napredovao tokom godine i u poslednjoj rundi sam morao da se pomirim s tim, čekajući rezultate protivnika. I pored toga, imao sam dodatno sreće te sam uspio da osvojim titulu. Takođe mi je drago zbog Olija i tima, što su postigli tako važan rezultat.“ Rang lista na F4. šampionatu Italije Powered by Abarth: 1. Oliver Berman (GBR, Van Amersfoort Racing), 343; 2. Tim Tramnic (GER, US Racing), 232; 3. Kiril Smal (RUS, Prema Powerteam), 198; 4. Sebastijan Montoja (COL, Prema Powerteam), 194; 5 Leonardo Fornaroli (ITA, Iron Lynx), 180.

Datum objave: 03/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook