Naslovna > Vijesti > Velika konkurencija najjačim modelima

Planovi Ferrarija

Velika konkurencija najjačim modelima

Poslednje spekulacije koje kruže na račun Ferrarija su da ovaj gigant planira do 2019. godine da napravi model sa V6 motorom i turbo punjenjem koji će da bude velika konkurencija McLarenovoj novoj Sports seriji ali i izuzetno jakim modelima kao što je Mercedes AMG GT i Porsche 911 turbo S …

Prema navodima Jonnya Liebermana iz magazina Motor Trend Ferrari planira da do 2019. godine proizvede model sa V6 motorom. On dodaje da je ova informacija nezvanično stigla iz Ferrarijeve matične firme Fiat – Chrysler grupacije. Cijena ovog sportskog automobila bi trebala da se kreće od oko 165.000 eura, a uzimajući u obzir godinu premijere, moguće je da bi ovaj model mogao da bude nasljednik Californije T.

 

Ferrari je posljednjih godina pokazao da ide ka ekonomičnijim agregatima. Amedeo Felisa izvršni direktor Ferrarija rekao je da je trenutno veliki dio budžeta usmjeren upravo na razvoj tehnologija koje će smanjiti emisiju i potrošnju, a rezultati tog rada već su viđeni sa hibridnim sistemom u La Ferrariju i manjim agregatima sa turbo punjačima u Californija T i 488 GTB modelima. Osim ovoga, Formula 1 je prešla na V6 motore sa turbo punjenjem. Već je poznato da je Ferrari program svojih drumskih automobila uvijek povezivao sa konstrukcijom za Formulu 1 i kako navode, nemaju namjeru to da mijenjaju.

 

Datum objave: 13/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook