Naslovna > Vijesti > Vencer Sarthe sa 510 KS

Holandski sportski automobil

Vencer Sarthe sa 510 KS

Kada spomenemo Holandiju, svako će prvo da pomisli na klompe, tulipane, vjetrenjače, ali malo ko bi mogao da pomisli da na tu listu uvrsti u izuzetno jak sportski automobil...

Holandska automobilska kompanija Vencer prilično pritajeno i stidljivo je u aprilu u Monacu, predstavila svoj debitatnski model Sarthe, koji je nazvan po čuvenoj i poznatoj stazi u Le Manu.

 

Nakon što je tada otkriven, velike nade položene su u ovaj ručno pravljeni model lagane, ali snažne šasije, pa je zahvaljujući korištenju ugljeničnih vlakana ovaj model težak  1390 kilograma.

 

Za snagu ovog automobila zadužen je V8 otor, koji je smješten iza vozača, koji donosi velikih 510 KS, te 650 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Uz sve to, ovaj automobil ima šestostepeni manuelni mjenjač.

 

 

Iz mjesta ovaj automobil za samo 3, 8 sekundi ubrzava do 100 km/h, a njegova maskimalna brzina iznosi čak 326 km/h.  Za pomoć vozaču tu su samo EBD i ABS. Iz Holandije poručuju da će godišnja proizvodnja da bude oko 15 jedinaca, sa cijenom od oko 270.000 evra.

Datum objave: 11/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook