Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Veoma uzbudljiv program na takmičenju

Abarth Rally Cup

Veoma uzbudljiv program na takmičenju

Zvijezda Abarth vikenda bio je Darius Polonski. Sa Lukasom Sitekom kao suvozačem na Abarth 124 reliju koji je pripremila organizacija Rallytechnology i uprkos tome što je prvog dana bio u začelju, poljski vozač odnio je svoju petu pobjedu sezone i završio je četvrti na ERC2, pretposlednjoj trci ove sezone FIA evropskog reli šampionata...

Roberto Gobin i Fabio Grimaldi (ITA-Evo Motorsport) popeli su se na podijum u seriji samo za „škorpione“, dok su Martin Rada i Jaroslav Jugas (CZE - Agrotec) morali da razviju bijelu zastavu nakon SS9. Na mađarskoj stazi, Polonski je postavio tempo prvog dana, povećavajući svoje vođstvo u odnosu na Martina Radu sa svakom novom trkom, ali tokom SS7, ovaj Poljak je imao problem sa pumpom za gorivo i morao je da se zaustavi dva puta, izgubivši za 3'33” od Rade, koji je preuzeo vođstvo. U drugoj trci, drugog dana, međutim, došlo je do preokreta za Martina Radu, koji je završio van staze tokom SS9, i morao je da preda pobjedu Polonskom ponovo.

 

 

 

 

 

Poljski vozač je uvećao svoje vođstvo nad Robertom Gobinom i suvozačem Fabijom Grimaldijem a takođe je povratio poziciju u ERC2 klasifikaciji, završivši kao četvrti. Kontinentalna serija, koja će biti domaćin Abarth reli kupa, okončaće se između 18. i 20. novembra na Reliju na Kanarskim ostrvima. Na stazi Hokenhajmring, u pretposlednjoj rundi ADAC Formel 4 Powered by Abarth takmičenja, u prvoj trci, prva pobjeda je otišla Francuzu Viktoru Bernijeu (FRA - R-ace GP), koji je iskoristio penal Oliveru Berman (BGR - Van Amersfoort Racing) zbog kontakta sa Timom Tramnicem (GER - US Racing), koji je bio drugi na finišu sa svojim suvozačem Vladom Lomkom (RUS - US Racing). U trci 2, kontakt na početku izbacio je Nikitu Bedrina (RUS - Van Amersfoort Racing), dok su na prvom mestu borci za titulu - Berman i Tramnic - zamenili pozicije nekoliko puta. Njemac je pobjedio britanskog vozača, i pobjednika prve trke, Bernijea. Među novima, pobjedu je odnio Aleks Dun (IRL - US Racing), koji je bio četvrti na finišu. U trci 3, Luk Brauning (GBR - US Racing) popeo se na najviši deo podijuma, ispred dva trkača Vam Amersfoort Racing-a, Džošue Dufeka i Olivera Bermana. Preostala je još samo jedna runda, a Berman vodi sa 23 poena ispred Tima Tramnica. Tri trke na Nirburgringu, od 5. do 7. novembra, biće odlučujuće za titulu 2021. Rang lista Abarth reli kupa: 1. Darius Polonski (POL, Rallytechnology), 125; 2. Roberto Gobin (ITA, Evo Motorsport), 51; 3. Martin Rada (CZE, Agrotec Abarth), 36. ADAC Formel 4 Powered by Abarth rang lista: 1. Oliver Berman (GBR, Van Amersfoort Racing), 256; 2. Tim Tramnic (GER, US Racing), 233; 3. Luk Brauning (GBR, US Racing), 189; 4. Viktor Bernije (FRA, R-ACE GP), 139; 5. Vlad Lomko (RUS, US Racing), 115.

Datum objave: 26/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook