Naslovna > Teme > Više detalja o novom modelu

Jaguar otkrio

Više detalja o novom modelu

Novi Jaguaraov crossover neće se nešto puno razlikovati od studije C-X17 s kojom je najavljen, sva razlika biće u svjetlosnim sklopovima u retrovizorima koji će bolje stajati ovom luksuznom a automobilu ...

Takođe još uvijek nije poznato koji naziv će imato ovaj nadolazeći crossover. Zanimljivo jei to da Jaguar ne želi da se njihovo vozilo zove crossover ili SUV, jer su prema njihovim riječima ti nazivi rezervisani za Land Rover. Iz ovih razloga još uvijek čekamo na ime novog crossovera. Ono što je ipak poznato je da će novi Jaguar svoju tehnologiju dijeliti s limuzinom XE koja je predstavljena pošle godine u Parizu.

 

Baš kao novi crossover branda iz Whitleya i ovaj će biti zasnovan na novoj modularnoj platformi Jaguar-Land Rover grupe što će ga automatski postati  jedn od najlakših crossovera u segmentu. Činće ga Ingenium motori koji su prvu primjenu imali u limuzini XE. Uz dvolitarski četverocilindraš, takođe će biti i 3.0-litrski V6 s više od 300 KS, te nekoliko turbaka u benzinskoj i dizelskoj izvedbi. Svi oni svoju će snagu slati na prednje ili sve točkove preko šestostepenog ručnog ili osmostepenog automatskog mjenjača. Mjesto gdje će Jaguar predstaviti svoj crossover još nije poznata ali poznato je da će se pojaviti početkom proljeća u Ženevi ili na početku jeseni u Frankfurtu. 

Datum objave: 12/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook