Naslovna > Auto moto sport > Više nije u životnoj opasnosti!

Prijatelj Schumachera tvrdi

Više nije u životnoj opasnosti!

Prema riječima Schumacherovog prijatelja, Schumi više nije u životnoj opasnostni, iako je stanje još uvijek ozbiljno...

Michael Schumacher, sedmorostruki šampion Formule 1 još uvijek je u komi! Međutim, njegov prijatelj, poizvajući se na doktora Gerarda Sailanta, rekao je da Schumi više nije u životnoj opasnosti, ali da je stanje i dalje ozbiljno. Nakon ovoga, Schumacherova menadžerka, Sabine Kehm izjavila je da samo može da ponovi ono što je rekla nekoliko dana prije toga – da je Schumi stabilno, ali i dalje kritnično!

 

Doktori se još uvijek ne oglašavaju, ali oglašavaju se prijatelji legendarnog vozača, kao poznati vozači Formule 1. Među njima i protivnik Schumachera na stazi, Mika Hakkinen, koji je poručio Schumiju da se bori kao na stazi. Svom dugogodišnjem rivalu poželio je uspješan oporavak riječima: „Ova nesreća je novi izazov za tebe! Moraš snažno da se boriš, kao što smo to nekada radili na stazi. Učini mi uslugu – prvi put u životu ne moraš da se takmičiš sa štopericom. Ne moraš da postigneš najbolje vrijeme u ovoj trci! Imaš sve vrijeme, koje ti je potrebno“.

 

Njemac se već sedmicu dana nalazi u komi, u kojoj je dočekao i svoj 45. rođendan. Nove informacije možemo da očekujemo ovih dana! 

Datum objave: 06/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook