Naslovna > Vijesti > Volvov najnapredniji pogon u Kini

Proširenje operativnih aktivnosti

Volvov najnapredniji pogon u Kini

Volvo je ponovo naglasio svoju dugoročnu posvećenost Kini, značajnim širenjem operativnih aktivnosti proizvodnog pogona u Daqingu ...

Švedska kompanija će u njemu proizvoditi najnoviju generaciju inovativnih vozila, postavljenih na SPA platformu, čime će isti postati jedan od najnaprednijih proizvodnih pogona u Kini. Ovo će širenje nesumnjivo dovesti do jačeg ekonomskog razvoja u regionu Daqing, te doprinjeti još boljim prodajnim rezultatima Volva u Kini.

 

Volvo je pogon u Daqingu pokrenuo u septembru 2013. godine, a prvi proizvod, predstavljen u septembru ove godine je model XC Classic, prva generacija još uvijek veoma popularnog Volva XC90, namijenjena kineskom tržištu. Pogon Daqing trenutno zapošljava oko 700 radnika i ima inicijalni proizvodni kapacitet od 80.000 vozila. Prvi SPA model, koji će se proizvoditi u Daqingu bit će potpuno nova premium limuzina.

 

Odluka Volva da značajno poveća produktivnost pogona Daqing, još je jedan dokaz rastuće posvećenosti kineskom tržištu. Švedska kompanija je u većinskom vlasništvu kineskog Zhejiang Geely Holdinga, te uživa posebno bliske odnose sa gradskim vlastima u Daqingu, koji posjeduju 37 posto Volvo Cars kompanije.

 

Volvo Cars i grad Daqing zajednički rade na jačanju ekonomskog rasta i razvoja grada i njegovog okruženja, a svemu pogoduju sjajni prodajni rezultati Volva na rastućem kineskom automobilskom tržištu. Volvo očekuje da do kraja godine u Kini isporuči preko 80.000 vozila, što će od Kine učiniti najveće Volvo globalno tržište. Dugoročni cilj je godišnja prodaja 200.000 vozila u ovoj zemlji.
 

Datum objave: 13/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook