Naslovna > > Vrhunska limuzina sa novim agregatima

Hyundai Genesis

Vrhunska limuzina sa novim agregatima

Izuzetno moderan dizajn koji budi premium osjećaj kod svakog kupca je ono po čemu se ističe ovaj automobil...

Hyundai je na sajmu u Ženevi na svom štandu predstavio i verziju modela Genesis za 2015. godinu, koji smo već imali priliku da vidimo na njegovoj svjetskoj premijeri, na sajmu automobila u Detroitu početkom ove godine. Ono što je sigurno jesta da je riječ o iskonski modernoj limuzini, koja predstavlja snažan korak ka naprijed, te označava uspješnu strategiju razvoja koju Hyundai gradi već neko vrijeme.

 

Ovaj model je baziran na Fluid Sculture dizajnerskoj filozofiji korejske kompanije, koja je konstantno unaperđivana, a sav taj prefinjeni dizajn utiče vidno nasvaki  model sa kojim smo imali priliku da se susretnemo u liniji ovog korejskog proizvođača.  Model 2015 Genesis karakteriše moderan dizajn, koji kod svakog kupca budi istinske emoscije i premium osjećaj. Ono što posebno karakteriše ovo novo vozilo, jeste nova kruta platforma, sa dostupnim sistemom na sva četiri točka.

 

Srce i duša ovog automobila nalazi se ispod poklopca motora. Njih čini nagraćivani 5.0 litarski V8 motor, koji razvija 420 KS pri 6000 obrataj po minuti, a obrtni momenat iznosi skoro 500 Nm pri 5000 o/min. Drugi pogonski agregat je nešto slabiji, ali svakako nije zanemariv. Njega čini 3,8 litarski motor, koji je uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom, istom onom koju možemo da nađemo i kod Genesis 5.0  modela. 

 

Unutrašnjost ovog automobila je sama po sebi izuzetno luksuzna, rađena od najfinijih i najkvalitetnijih materijala, kako inače i dolikuje jednoj ovakvoj, vrhunskoj limuzini. 

Datum objave: 06/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook