Naslovna > Vijesti > Vrhunsko sportski

Novi MINI John Cooper Works

Vrhunsko sportski

Na tržište dolazi najnoviji vrhunski sportaš u segmentu malih vozila. Novi MINI John Cooper Works spaja izvorni trkaći osjećaj s premium karakteristikama koju nudi posljednja generacija MINI vozila ...

Ekstremna zabava u vožnji i ekskluzivna harizma temeljena na novoj tehnologiji motora, ovjesa i aerodinamike izvedene direktno iz automobilističkih trka. Uz to dolaze dizajnerski elementi spoljašnjosti i unutrašnjosti specifične isključivo za ovaj model što ga čini još posebnijim u odnosu na standardne modele. Do sada najjači motor ugrađen u ugrađen u serijsku inačicu je 2,0-litarski 4-cilindrilčni benzinski motor razvijen na temelju dokazane stručnosti u auto trkama sa snagom povećanom na 231 KS te izuzetno uzbudljivim zvukom postignutim specifičnim dizajnom klipova, turbopunjača i izduvnog sistema. Maksimalni okretni moment povećan je za 23 odsto i sada iznosi 320 Nm te dolazi u sprezi s standardnim 6-brzinskim ručnim mjenjačem te opcijskim 6-brzinskim Steptronic sportskim mjenjačem.

 

MINI JCW  s ručnim mjenjačem ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,3 sekunda (0,2 sekunde manje) ili 6,1 sekunda (0,6 sekunde manje) s automatskim mjenjačem dok je elastičnost poboljšana za 10 posto (80 – 120 km/h za 5,6 sekunda). Potrošnja goriva i nivo emisije CO2 s automatskim mjenjačem smanjena je za  20 odsto na 5,7 l/100 km i 133 g/km prema EU testnom ciklusu. Kada je riječ o tehnologiji ovjesa precizno je usklađena sa snagom i karakteristikama performansi motora.Novo-razvijene Brembo sportske kočnice, ekskluzivni 17-inčni John Cooper Works Race Spoke aluminijski naplatci, elektromehanički servoupravljač sa Servotronicom, Dinamička kontrola stabilnosti (DSC) s Dinamičkom kontrolom trakcije (DTC), Elektroničkom kontrolom blokade diferencijala (EDLC) i Performance Controlom čine ovaj mali sportski auto iznimno zabavnim i nadasve sigurnim za sve oblike sportske vožje. Kao opcija na raspolaganju je i Dynamic Damper Control.

Datum objave: 11/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook