Naslovna > Automobili > Peugeot > RCZ Concept > Vrijeme je za predstavljanje druge RCZ generacije

Peugeot potvrdio

Vrijeme je za predstavljanje druge RCZ generacije

Ukoliko uzmemo u obzir da je RCZ model osvježen u toku septembra 2012. godine, drugu generaciju možemo da očekujemo u toku naredne ili najkasnije do 2016. godine...

Direktor kompanije Peugeot, Maxime Picat, najavio je predstavljanje druge generacije RCZ modela, što su svakako dobre vijesti za sve ljubitelje ovog francuskog coupe modela. Njegova budućnost je ranije bila dovedena u pitanje, tačnije nakon što je PSA u aprilu najavila planove da se redukuje linija automobila sa 45 na svega 26 modela, i to sve do 2020. godine.

 

Prema svemu sudeći, RCZ model neće biti žrtva ove odluke, jer Peugeot vjeruje da je ovo izuzetno važan model u okviru ove linije. Ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da je RCZ osvježen u toku septembra 2012. godine, drugu generaciju možemo da očekujemo u toku naredne ili čak do 2016. godine. Ono što takođe možemo da očekujemo jeste da će drugu generaciju ovog modela odlikovati EMP2 platforma, koju smo vidjeli kod novog 308 modela. Pored toga, novi RCZ će biti znatno manje mase. 

Datum objave: 02/07/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook