Naslovna > VW I.D. – serijska proizvodnja 2019.

Volkswagen

VW I.D. – serijska proizvodnja 2019.

Kako se serijska proizvodnja VW I.D modela približava tako fabrika otkriva više detalja

Volkswagen je do sada odvojio ogromna sredstva za potpuni prelazak na električna vozila pa se najava serijskih modela koja će nastupati pod značkom zasebnog branda, I.D. može smatrati očekivanom.
Kao prvi u nizu dolazi hatchback koji će obećanjima Volkswagenovih stručnjaka u svemu biti bolji od konkurenata. Pri tome se u prvom redu misli na Teslu Model 3 čija je proizvodnja počela ove godine.
Većina budućih I.D. modela na VW-ovoj modularnoj platformi MEB koja je namjenski projektovana za potpuno električne i, u prelaznoj fazi, hybridne automobile.
Za razliku od ranijih EV automobili koji su iz nikom znanog razloga bili ružni nova će generacija imati dizajn prilagođen modernom kupcu, bilo da se radi o vanjskom ili unutrašnjem dijelu karoserije.


U skladu sa očekivanjima I.D. hatchback će biti opremljen svim sigurnosnim sistemima s kojima raspolažu konvencionalni automobili.
Ali, ono što buduće kupce najviše interesuje jeste pogonski sklop i autonomija sa jednim punjenjem seta baterija. VW je potvrdio da će motor raspolagati sa 120 KS te da će autonomija po novom, realnijem, sistemu mjerenja u realnim uslovima vožnje iznositi 450 km...
O cijeni je još rano govoriti ali se pretpostavlja da će biti dosta povoljnija od Tesline...

 

Datum objave: 02/12/2017
Komentarišite ovaj članak

Petrol Jun

Auto Shop Magazin

 



 

Facebook