Naslovna > Vijesti > VW otkriva Golf 7

Prije Pariza

VW otkriva Golf 7

Iako se govorilo da će se sedma generacija Golfa premijerno prikazati na Salonu automobila u Parizu, to se neće desiti, jer će se novi Golf predstaviti 25 dana ranije

4. septembra u Berlinu premijerno će biti prikazan Golf 7. Iako je bilo najavljeno da će se premijera održati na Salonu u Parizu, iz VW-a su odlučili svoj najprodavaniji model ikada predstaviti 25 dana ranije, na potpuno neovisnom događaju koji će biti upriličen samo zbog nove generacije Golfa. 

 

Događaj će se desiti u novoj nacionalnoj galeriji u Berlinu, a očekuje se da će taj dan Volkswagen objaviti službene fotografije i detalje za Golf 7.  Već sada se zna da će Golf biti izgrađen na popularnoj, novoj MQB platformi na kojoj je već   izgrađena nova generacija Audija A3. U odnosu na „šesticu“ očekuje se još agresivniji dizajnerski nastup, a VW će nuditi niskolitražne agregate sa turbopunjačima koji će biti opremljeni  sistemom za deaktivaciju cilindara.  Osim sa benzinskim i dizelskim agregatima, novi Golf će biti opremljen  i hibridnim pogonom, a nešto kasnije će se pojaviti i potpino električna izvedba.  Nakon ove premijere, Golf će se predstavit i u Parizu, nakon čega će se krajem godine naći u prodaji. 

Datum objave: 04/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook