Naslovna > Vijesti > Zvanično predstavljeni moćni modeli

Seat Leon Cupra i Cupra 280

Zvanično predstavljeni moćni modeli

Obe verzije su karakteristične po svojoj elektronski ograničenoj maksimalnoj brzini od 250 km/h...

Seat je konačno predstavio svoje dvije verzije Cupra modela – Leon coupe i hatchback model! Oba ova automobila koriste isti četvorocilindarski 2.0 litarski turbopunjeni motor, koji razvija 265 KS u okviru Cupra modela, te 280 KS u okviru Cupra 280 modela.Zahvaljujući ovome, oba ova modela obezbjedjuju makismalni obrtni momenat od 350 Nm.

 

Najjači i najmoćniji Seatov model jeste Cupra 280.Za 5,7 sekundi ovaj model ubrzava iz mjesta do 100 km/h, ukoliko je opremljen DSG transmisijom, dok je u verziji sa šestostepenim ručnim mjenjačem sporiji za 0,1 sekundi.  Što se klasične Leon Cupre tiče, ona ubrzava do 100 km/h za 5,8 sekundi sa DSG, a za 5,9 sekudni sa ručnom transmisijom.

 

Ono što je karakteristično za oba oba modela jeste da imaju elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h. Iz Seta ističu kako ove modele karakteriše i izuzetno pristojna prosječna potrošnja; 6,4 l/100K km u verziji sa manuelnom transmisjom, odnosno 6,7 L/100km sa DSG transmisijom.

 

Novi Cupra model je za 55 kilograma lakši u odnosu na svog prethodnika. Isporučuje sa sa agreisvnom opremom za karoseriju, te izuzetno velikim usisnicima za vazduh i jedinstvenim 18 – inčnim aluminijumskim točkovima. Što se Cupre 280 tiče, ona je smještena na 19 – inčne točkove, po kojima je izuzetno prepoznatljiva,  a tu je i zadnja aerodinamička oprema sa zadnjim spojlerom, te crnim detaljima enterijera i eksterijera. 

Datum objave: 11/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook