Naslovna > Vijesti > Zvijezda je rođena

Predstavljanje u Frankfurtu

Zvijezda je rođena

Mercedes-Benz je zvanično predstavio novi AMG C63 Coupe koji će biti jedn od glavnih zvijezda na njihovom izložbenom prostoru u Frankfurtu …

U odnosu na slabije Coupe varijante novi model AMG je izvana prepoznatljiv po novim odbojnicima, posebnom usmjerivaču vazduha i AMG maski hladnjaka motora. Tu je takođe i difuzor okružen četverostrukim izduvnim završecima, te spojler na poklopcu prtljažnika. Kao stalni podsjetnik da se ne radi o standardnom Mercedes-Benzu tu su i neizostavne AMG oznake.

 

AMG C63 Coupe pokreće benzinski 4-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 476 KS i 650 Nm najvećeg obrtnog momenta. Prenos snage obavlja se preko 7-stepenog AMG SPEEDSHIFT MCT mjenjača uz koji automobil od 0 do stotke stiže nakon 4 sekunde. Maksimalna brzina elektronski je ograničena do 250 km/h, ali kupci će uz opcioni paket AMG Driver moći dobiti i nelimitiranu verziju koja će razvijati 290 km/h. Mercedes je pripremio još snažniju verziju AMG C63 S Coupe. U čijem slučaju 4-litarski V8 motor razvija 510 KS i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta. Podaci o maksimalnim brzinama ostaju nepromijenjeni, ali je ubrzanje od 0 do 100 km/h poboljšano za 0,1 sekundu. Novi AMG u prodajnim salonima bi se trebao pojaviti u martu sledeće godine.

Datum objave: 27/08/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook