Naslovna > Automobili > BMW > X8 > Dolazak performantnog SUV M hibrida

BMW X8

Dolazak performantnog SUV M hibrida

Na stazi u Nurburgringu primjećen je testni prototip BMW-ovog luksuznog SUV modela, ono što je zanimljivo na ovim fotografijama je velika mogućnost da je vozilo sa slike zapravo performantni X8 M sa hibridnim pogonom...

Špekulacije da će bavarski proizvođač automobila predstaviti veliki SUV X8 u performantnoj M verziji sa hibridnim pogonom su prisutne već duže vrijeme. Do sada javnost je upoznata sa špijunskim fotografijama testnog novog X8 modela, a ranije ove godine pojavile su se i potencijalne slike X8 M hibridnog prototipa.  Međutim, posljednje fotografije sa staze u Nurburgringu, daju nam za pravo, na osnovu više detalja, da mislimo kako je sada riječ o dugo očekivanom X8 M hibridu. Detalji koji nas navode ka tome da vjerujemo da je ovo performantni hibridni SUV su, oznake na prozorima i vratima koje ga identifikuju kao hibridno vozilo, pa kao takav postoji velika mogućnost da se radi o X8 M. Dodatni dokazi dolaze posmatrajući poseban dizajn skrivenih ispušnih cijevi. Takođe, kočniona kliješta izgledaju prilično velika iza velikih točkova, što je karakteristična stavka kod BMW-ovih performantnih M modela.

 

 

 

 

 

Ukoliko je testni model sa fotografija stvarno X8 M hibrid, na osnovu prethodnih izvještajia ispod poklopca motora nalaziće se 4.4-litarski V8 agregat sa dvostrukim turbopunjačem, koji će raditi zajedno sa jednim električnim motorom koji dodaje 200 „konjskih snaga“. Sve u svemu, X8 M mogao bi imati kombinovanih 750 KS, što ga čini najmoćnijim serijskim BMW -om koji je ikada došao iz Minhena. Sa druge strane, budući da je masivan hibridni SUV, vjerovatno će biti i najteži model kompanije svih vremena. Za sada je ostalo još mnogo posla na razvoju ovog modela, tako da ne treba očekivati skoro predstavljanje. Najvjerovatnije BMW bi mogao zvanično najaviti ovaj automobil naredne godine, dok bi na tržište mogao biti lansiran 2023. godine. Nema informacija o cijeni, ali je sigurno da će biti veoma visoka s obzirom na postavke modela.

Datum objave: 07/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook