Naslovna > Automobili > Audi > RS4 > Prerada serijskog modela iz Audija
FOTO GALERIJA (8)

Audi RS4 ABT Tuning

Prerada serijskog modela iz Audija

Kompanija ABT je dobro poznata u Evropi, a karakteristični su po tome što njihove prerade stilski odlično izgledaju i ne narušavaju previše fabričku siluetu automobila.

Međutim, poznati su i po tome što su pravi specijalisti u „izvlačenju“ dodatnih konjskih snaga iz fabrički podešenih pogonskih jedinica. I  još uz to zadržite garanciju? Pa sjajno... Novi Audi RS4 je još uvijek u rukama novinara i tek pravi svoje prve testne kilometre, ali stručnjaci iz ABT Tuning su već raskopali i ponovo sastavili 2.9 litreni V6 TFSI motor. Ugrađen je ABT Engine Control (AEC) koji prati više od 25 parametara motora,  pa je snaga  povećana sa fabričkih 450 na visokih 510 KS, a finalni podatak za obrtni moment je 680 Nm! Time je RS4 ABT stao rame uz rame sa AMG Mercedesom u karavanskoj varijanti, ali će se „kamionski“ obrtni moment iz ABT Audija postarati da ovaj karavan ima bolje ubrzanje. C klasa u AMG verziji kao i fabrički RS4 imaju identično ubrzanje do 100 km/h  koje traje  4.1 sekundu, ali ABT će AMG Mercedesu pokazati svoje izduvne cijevi jer to vrijeme spustio  ispod 4 sekunde!.

 

Ova „cestovna raketa“ leži na naplacima veličine 20 inča, koristi svu silu elektronske pomoći i već dokazani Quattro pogon, a prvo službeno pojavljivanje će imati na predstojećem sajmu automobila u Ženevi, zajedno sa ABT Biturbo RS5-R.

Datum objave: 08/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook