Naslovna > Automobili > Toyota > Supra > Samuraj sa bavarskim srcem

Toyota Supra 2021.

Samuraj sa bavarskim srcem

Toyota je zvanično predstavila novi model legendarnog sportskog modela Supra koja će se nuditi u dvije varijante snage...

 

Nova Toyota Supra je predstavljena javnosti uoči čuvenog automobilskog spektakla NASCAR Daytona 500.  Slabiju verziju nove Supre pogoni agregat porijeklom iz BMW Z4 sDrive30i. Ovaj dvolitarski twin-turbo redni šestocilindraš isporučuje jačinu od 255 KS i 400 Nm obrtnog momenta uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom. Sa ovim pogonom Supra dostiže ubrzanje od nule do 100 km/h za pet sekundi i razvija maksimalnu brzinu od 250 km/h.

 

 

Jača varijanta je opremljena pogonskim agregatom porijeklom iz modela BMW Z4 M40i. Ovaj trolitarski turbo redni šestocilindraš isporučuje jačinu od 382 KS i 499 Nm obrtnog momenta upraren sa istom osmostepenom automatskom transmisijom kao i slabiji model. Ubrzanje od nule do 100 km/h dostiže za 3,9 sekundi. Svi modeli Supre sada su opremljeni 8,8-inčnim infotaiment sistemom, umjesto 6,5-inčnog iz prethodne generacije. Opcionalno, kupcima je na raspolaganju sigurnosni i tehnološki paket koji uključuje dinamički tempomat, nadzor „mrtvog ugla“, senzore blizine, sigurnosni sistem kočenja, navigaciju, stereo sistem sa 12 zvučnika i bežičnu Apple CarPlay aplikaciju. Isporuke prvih primjeraka kupcima se očekuju tokom juna, a cijena za evropsko tržište još nije poznata.

Datum objave: 14/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook