Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > 113 godina plemenitog italijanskog sportskog duha sjajnim videom

Srećan rođendan, Alfa Romeo

113 godina plemenitog italijanskog sportskog duha sjajnim videom

U nedjelju, 25. juna, posjetioci će imati priliku da učestvuju u raznim aktivnostima, uključujući "lov na blago" sa temom Quadrifoglia u prostorijama muzeja Alfa Romea. Ova proslava obilježava duboku povezanost brenda sa sportskom prošlošću i ističe značaj modela Quadrifoglio kao simbola Alfa Romeo nasljeđa...

24. juna ove godine se slavi 113 godina od osnivanja brenda Alfa Romeo 1910. godine. Kako bi obilježili ovu važnu godinu, Alfa Romeo je pripremio jedan spektakularni video koji predstavlja svoje hrabre vrijednosti, a napravljen je u saradnji sa vozačem Formule 1 Žu Gvanžuom. Ovaj video je svojevrsni manifest koji ističe duh sportskog takmičenja i koncept "Made in Italy", vrijednosti koje su se njegovale od samog osnivanja brenda. Brend je angažovao kineskog vozača Žua Gvanžua kako bi demonstrirao svoje izuzetne vozačke vještine na stazi koja nije dio ovogodišnjeg takmičarskog kalendara sa 23 lokacije. U postrojenju Cassino, gdje su modeli Giulia i Stelvio stekli svoju reputaciju, vozač je sjeo u svoj trkački bolid. Osoblje fabrike ga je srdačno dočekalo i priredili su mu krofne i tradicionalnu fotografiju, prije nego što je krenuo sa staze i napustio postrojenje. Došlo je vreme da Žu Gvanžu, vozač Formule 1, provoza jednosjed trkački automobil auto-putem od Piedimonte San Germano do izlaza Pomigliano d'Arco, gdje se nalazi fabrika Alfa Romeo Giambattista Vico, mjesto gdje se svakodnevno proizvodi model Tonale.

 

 

 


Radnici u ovoj fabrici blizu Napulja su se temeljno pripremili za dolazak Žua i proslavu njegovih izvanrednih postignuća u potpuno neobičnom okruženju. Istorija brenda Alfa Romeo traje preko 100 godina, još od 1910. godine, oduševljavajući generacije ljubitelja automobila i prateći društvene promjene koje su oblikovale Italiju tokom 20. vijeka. Kroz sportska slavlja i komercijalne uspjehe, brend je bio prisutan u raznim epohama, suočavajući se i sa izazovnim periodima poput međunarodnih sukoba koji su teško pogodili društvo toga vremena. Međutim, snažan oporavak zemlje nakon oba svjetska rata bio je simbol jedinstva između Italije i brenda Alfa Romeo. Sa svojom hrabrom prirodom i inkluzivnim pristupom, Alfa Romeo je uvijek uspijevao da oduševljava ljubitelje automobila. Ovaj poseban događaj predstavlja još jedan trenutak kada brend nastavlja svoju tradiciju i ponovno inspiriše ljude širom svijeta.

 


Muzej u Areseu se priprema za proslavu 113. godišnjice modela Quadrifoglio. U subotu, 24. juna, održaće se predavanje koje će pratiti istoriju ove legendarne ikone Alfa Romea, sa posebnim gostom Đorđom Sivočijem, unukom Uga, vozača koji je osvojio trku Targa Florio 1923. godine. Nakon predavanja, održaće se povorka Alfa Romeo vozila koja će proći kroz unutrašnju stazu muzeja i nastaviti u koloni ka centru Aresea. Tamo će se održati poseban "flešmob" posvećen modelu Quadrifoglio dok sunce zalazi.

Datum objave: 23/06/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook