Naslovna > Vijesti > 1290 Super Adventure

KTM

1290 Super Adventure

Nakon nekoliko „špijunskih“, prilično nejasnih fotografija, austrijska kompanija objavila je prvu fotografiju svog novog modela 1290 Super Adventure

Nakon pogleda na prvu zvaničnu fotografiju KTM-a 1290 Super Adventure, jasno nam je da su špijunske fotografije nastale upravo tokom snimanja zvaničnih fotografija. KTM je objavio ovu sliku, međutim nju ne prate nikakvi tehnički podaci o modelu 1290 Super Adventure.

 

Sve će to KTM zvanično i vjerujemo glamurozno predstaviti na predstojećem Intermotu. No sudeći po fotografiji i dosadašnjim iskustvima, jasno je da se novi model značajno razlikuje od postojećeg. Naime Super Adventure je zadržao mnogo detalja od nakeda 1290 Super Duke, kao što su njegov veliki agregat čija je zapremina 1.301 ccm, a tu su i novi MSC sustav stabilnosti, ABS i Traction control. Uz to, jasno se može primjetiti veći spremnik goriva, te još neki novi detalji. Intermoto se održava krajem septembra, kada će KTM 1290 Super Adventure zvanično ugledati svjetlost dana, a uz njega se očekuje još desetine noviteta iz svijeta dvotočkaša. 

Datum objave: 25/08/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook