Naslovna > GMC Hummer > 2,5 miliona dolara za prvog Hummera EV

GMC Hummer EV

2,5 miliona dolara za prvog Hummera EV

Da su u GMC-u sa novim električnim Hummerom na odličnom putu potvrđuje nedavna aukcija na kojoj je prvi monstruozni kamion prodat za nevjerovatnih 2,5 miliona dolara...

GMC Hummer EV sam po sebi već nudi neke nevjerovatne cifre, kao što je kombinovana snaga od 1,000 KS ili obrtni moment od 15,592 Nm. Nedavno je dodao još jedno nevjerovatno dostignuće, a riječ je o cijeni po kojoj je prodat prvi proizvodni model. U aukcijskoj kući Barret Jackson, model sa oznakom VIN 001 prodat je za nevjerovatnih 2,5 miliona dolara. Budući da žanr električnih kamiona postaje sve popularniji, važno je napomenuti da novi Hummer ide u svom jedinstvenom pravcu ne gledajući na rivale. Hummerov inženjer Todd Hubbard želi da postavi standard sa kamionom na baterije, namjera koja je već sasvim jasna sa mnogim pametnim karakteristikama koje vozilo nudi.

 

 


I pored brojnih karakteristika koje su same po sebi impresivne, Hummer EV dolazi i sa pravim off-road paketom, uključujući 18 kamera ispod vozila, 35-inčne gume, ojačanje donjeg dijela, prilagodljivo vazdušno oslanjanje, a sve to podržano sa dometom od preko 550 km. Iako je prvo vozilo prodato na aukciji sa ogromnom cijenom, preostali Edition 1 modeli rasprodati su u roku od sat vremena po malo skromnijoj cijeni od 112,595 dolara. GMC će nastaviti električnu ofanzivu sa predstavljanjem SUV verzije superkamiona koja bi trebalo da bude otkrivena početkom aprila 2021. godine.

Datum objave: 31/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook