Naslovna > Vijesti > 250 000 eura organizaciji SOS Dječija sela

Chevrolet

250 000 eura organizaciji SOS Dječija sela

Chevrolet je 2012. godine učvrstio svoje partnerstvo s nezavisnom organizacijom za pomoć djeci „SOS Dječija sela“ novom donacijom u iznosu 250 000 eura.

"Chevrolet smatra da je svaki novi dan prilika da se učini nešto izvanredno“, rekla je Susan Docherty, predsjednica i izvršna direktorica Chevrolet Europe. „Chevrolet se namjerava približiti djeci koja odrastaju pod okriljem organizacije SOS Dječijih sela ne samo donacijama, već i preuzimanjem aktivne uloge u njihovu svakodnevnom životu.“

 

U jubilarnoj godini u kojoj je slavio stogodišnjicu postojanja Chevrolet je kroz program „Kotači za djecu“ SOS Dječijim selima širom Europe te u Mongoliji, Izraelu, Uzbekistanu, Južnoafričkoj Republici i Lesotu donirao 103 automobila – sve s ciljem povećanja mobilnosti djece iz SOS organizacije i osoba koje se brinu o njima. Ti su automobili pomogli obiteljima iz više od osamdeset SOS dječjih sela, kojima je mobilnost ključna za svakodnevni život djece.

 

Chevroletovi su zaposlenici prihvatili program mobilnosti i partnerstvo sa SOS Dječijim selima, podržavši u 2012. brojne nove aktivnosti:

• Program sponzorstva vrijedan 110 000 eura u kojem je sudjelovalo 11 država iz Srednje i Istočne Europe za financiranje svakodnevnih potreba djece. Surađujući sa SOS dječjim selima iz 11 zemalja, Chevrolet Središnja i Istočna Europa ovog je rujna pozvao djecu i mlade iz SOS dječjih sela iz tih zemalja na trodnevni ljetni kamp u grad Opatiju na hrvatskoj obali.
• U Belgiji, Italiji i Grčkoj Chevrolet je sponzorirao montiranje solarnih panela na kuće u SOS Dječijim selima koji će s vremenom smanjiti troškove koje SOS Dječija sela izdvajaju za struju i grijanje. U Belgiji su ovlašteni partneri i Chevrolet Belgija donirali i 10 eura za svaki novi prodani automobil. Ako je automobil bio kupljen na kredit, i tvrtka GMAC Inc. donirala je 5 eura. U Italiji su zastupnici i Chevrolet zajednički financirali montiranje solarnih panela.
• Chevrolet Španjolska podržao je izgradnju SOS Dječijeg vrtića na Kanarskim otocima uz donacije zastupnika na temelju svakog novog prodanog automobila.
• Inicijativa koju je podržao Chevrolet Italija dovela je majke i djecu iz SOS dječjih sela na glazbene koncerte Tiziana Ferra u Milanu i Veroni.
Fokusiranje na obiteljske trenutke

Zajednički trenuci ono je što čini obitelj: od priče za laku noć, obiteljskog objeda ili ljetnog odmora, svakodnevni zajednički trenuci čine za djecu nezaboravna iskustva, koja im pokazuju da su voljena i da imaju svoje mjesto pod suncem.

Takvih su se trenutaka, koje SOS Dječija sela trenutno naglašava u svojoj globalnoj marketinškoj kampanji, prisjetili i zaposlenici Chevroleta Središnja i Istočna Europa kad su se našli pred pitanjem što im je učinilo djetinjstvo posebnim. Njihov najčešći odgovor – ljetno obiteljsko putovanje – upriličen je za djecu iz SOS dječijih sela. Naime, zaposlenici su organizirali trodnevni ljetni kamp u Hrvatskoj! Za brojnu je djecu to bilo prvo putovanje izvan domovine ili prvi let avionom. Na plaži su uživali u aktivnostima poput sunčanja, igranja vodenih sportova i igara na plaži te u morskoj utrci na luft-madracima.

„Moja je uspomena na naš dan proveden na plaži spremljena u kutiju, a ta se kutija nalazi u mom srcu. Otvorit ću je kad mi bude teško“, rekao je Gabrijel koji živi u SOS Dječijem selu u Rumunjskoj nakon boravka u ljetnom kampu.

O SOS Dječijem selu

SOS Dječije selo jedna je od najvećih svjetskih organizacija za pomoć djeci koja podupire obitelji i omogućuje ugroženoj djeci da odrastaju u domu punom ljubavi. SOS Dječije selo surađuje s brojnim partnerima u zajednici da bi pomoglo obiteljima u brizi za djecu ili pak da im pruži zamjensku SOS obitelj. Na čelu SOS obitelji je SOS majka ili roditelj: osoba stručno osposobljena za brigu o djeci koja stvara emocionalno stabilan odnos i pruža siguran dom koji zadovoljava dječje potrebe.

„Nudeći dom svakom djetetu i podršku stabilne obiteljske okoline, SOS Dječija sela pomažu djeci u stvaranju boljih životnih prilika i omogućuju da odrastu u nezavisne i kompletne osobe“, objašnjava Richard Pichler, glavni tajnik međunarodne organizacije SOS Dječije selo.

 

Datum objave: 15/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook