Naslovna > Automobili > Maserati > GranCabrio > 542 KS uživanja bez krova

Maserati GranCabrio

542 KS uživanja bez krova

Pri lansiranju, 2024. Maserati GranCabrio će biti dostupan samo u Trofeo verziji i neće biti jeftino iskustvo. GranTurismo Trofeo sa čvrstim krovom počinje od 180.000 evra, pa cijena preko 190.000 evra za GranCabrio nije isključena opcija...

Napokon je stigla otvorena verzija modela Maserati GranTurismo. Upoznajte GranCabrio, koji će se lansirati ovog leta u Trofeo izdanju i spreman je da za samo 13.9 sekundi promijeni tamu u sunčano vrijeme. To je vrijeme koje GranCabrio treba da spusti svoj platneni krov, što može biti urađeno pri brzinama do 31 mph. Ukoliko vas iznenadi neočekivana kiša, potrebno će vam malo više vremena - tačnije 14.1 sekundi - da se zaštitite od padavina. I dok mnogi soft-top automobili dolaze u ograničenom broju boja, Maserati nudi više nijansi, uključujući plavu, tamno crvenu, crnu i dve nijanse sive. Ove nijanse se kombinuju sa šest spoljnih boja: Nero Assoluto, Blu Modena, Bianco Astro, Grigio Incognito, Grigio Maratea Matte, i jednom neodređenom nijansom metalik zelene.

 

 

 


Ali se ne kupuje GranCabrio da bi mu se divili sa podignutim krovom. Vozač kontroliše krov preko ekrana na dodir, pokretima lijevo ili desno. Tu je i standardni grijač vrata za prednje sjedište. Ako se stvari ohlade, duvaće topao vazduh direktno iz sjedišta na tri podesive brzine. Ili, ako želite manje vazduha uopšte, postoji opcioni vjetrobran koji se ručno postavlja iza prednjih sjedišta. To smanjuje turbulenciju za one naprijed, ali efikasno čini zadnje sjedište beskorisnim za putnike.

 


Mehanički gledano, GranCabrio je isti kao i njegov model sa čvrstim krovom, Trofeo. To znači 542 bi-turbo puna konja iz 3.0-litarskog "Nettuno" V6 motora, koji pokreće sva četiri točka putem osmostepenog mjenjača. Kabriolet je težak 100 kg više, što rezultira nešto nižim performansama, ali i dalje govorimo o ozbiljno brzom automobilu, naravno. Od 0 do 100 km/h  za 3.6 sekundi.

 

 

Unutrašnji raspored je takođe isti. Uključuje centralni infotainment ekran od 12.3 inča koji se spaja sa ekranom od 8.8 inča posvećenim funkcijama kao što su digitalna kontrola klime. Vozač nadgleda automobil sa instrument tablom od 12.2 inča, i ne manjka ugrađene tehnologije. To uključuje Maserati Intelligent Assist multimedijalni sistem koji koristi Android Auto za svoj mozak, iako korisnici Apple uređaja i dalje imaju CarPlay povezivanje. Maserati Connect nudi sve vrste povezanih funkcija za dom ili auto, i širok spektar nivoa 2 vozačkih asistencija je dostupan.

Datum objave: 05/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook