Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > 70 godina poslovanja

Rafinerija ulja Modriča

70 godina poslovanja

U proteklim godinama, rukovodstvo je usmjerilo sve napore ka očuvanju liderske pozicije u regionu, ali i ka širenju na mnoga strana tržišta...U proteklim godinama, rukovodstvo je usmjerilo sve napore ka očuvanju liderske pozicije u regionu, ali i ka širenju na mnoga strana tržišta...

U Modriči je svečano obilježeno 70 godina poslovanja Rafinerije ulja Modriča, čime je okončan još jedan niz aktivnosti posvećenih proslavi ovog značajnog jubileja. Rafinerija ulja Modriča je vodeći proizvođač maziva i tečnosti za motore, mehanizaciju i industriju u zemlji i regionu. U proteklim godinama, rukovodstvo je usmjerilo sve napore ka očuvanju liderske pozicije u regionu, ali i ka širenju na mnoga strana tržišta. Ovaj događaj obuhvatao je obilazak postrojenja i pogona, kao i muzeja sa više od 500 eksponata koji dočaravaju sedam decenija bogate istorije Rafinerije i opštine Modriča.

 

 

 


Direktor Optima Grupe d.o.o. Banja Luka, Andrej Skladčikov, čestitao je Rafineriji na ovom značajnom jubileju, ističući da je kroz 70 godina poslovanja jedna činjenica ostala nepromijenjena, a to je sposobnost inženjera da kontinuirano proizvode visokokvalitetne proizvode. Ono što se promijenilo tokom ovih sedam decenija je međunarodni karakter Rafinerije. Danas, proizvodi iz Modriče ne zadovoljavaju samo potrebe tržišta zemalja bivše Jugoslavije, već se mogu naći u 26 zemalja širom Evrope, Azije i Afrike – naglasio je Skladčikov.

 

 

 

 

Ministar Petar Đokić je istakao važnost Rafinerije za lokalnu zajednicu i cijelu Republiku Srpsku, naglasivši da Vlada Republike Srpske želi ostati pouzdan partner i snažna podrška Rafineriji ulja Modriča i grupaciji "Nestro". Izrazio je želju da Rafinerija ulja Modriča ostvari svoje poslovne planove, uključujući širenje na druge oblasti energetike, izgradnju novih energetskih objekata u Modriči i razvoj bazne proizvodnje i prerade ulja.

Datum objave: 30/05/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook