Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Mercedes slavi proizvodnju 10-milionitog vozila

Bremen

Mercedes slavi proizvodnju 10-milionitog vozila

Fabrika Mercedes-Benz u Bremenu je vodeća za proizvodnju C-klase i kontroliše proizvodnju modela GLC u globalnoj mreži proizvodnje...

Fabrika Mercedes-Benz u Bremenu dostigla je značajan jubilej u svojoj 46-godišnjoj istoriji, proizvevši 10-milionito vozilo, a jubilarno vozilo je potpuno električni model EQE. Električni automobili i plug-in hibridi čine ključni dio proizvodnog asortimana ove fabrike. Prvi električni automobil Mercedes-Benza, model EQC, počeo je sa masovnom proizvodnjom 2019. godine i bio je uključen u serijsku proizvodnju u Bremenu.

 

 

 

Od tada, fabrika u Bremenu proizvodi vozila sa različitim pogonskim tehnologijama. Poslovna limuzina EQE, koja je u potpunosti električna, proizvodi se na istim proizvodnim linijama kao i vozila sa konvencionalnim motorima od 2022. godine. Osim toga, fabrika Mercedes-Benz u Bremenu je vodeća za proizvodnju C-klase i kontroliše proizvodnju modela GLC u globalnoj mreži proizvodnje.

 

 

 

 

Prošle godine je u ovoj fabrici proizvedeno oko 277.000 vozila. U čast ovog jubileja, iz kolekcije je izvučeno prvo vozilo koje je sišlo s proizvodne trake u Bremenu 1978. godine: Mercedes-Benz 123 T-model.

Datum objave: 10/06/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook