Naslovna > Automobili > Audi > RS4 > Specijalna verzija povodom 25. rođendana

Audi RS4 Avant

Specijalna verzija povodom 25. rođendana

Kako bi obilježio 25. godišnjicu modela RS 4, Audi lansira poseban RS 4 Avant edition 25 years. Kao vodeći model A4 serije, ovaj automobil se oduvijek ističe impresivnom dinamikom...

Tokom 1990-ih, Audi je uspostavio koncept sportskog karavana s modelima Audi Avant RS2 i Audi S6 Plus, međutim, prvi RS model kompanije quattro GmbH bio je RS4 Avant generacije B5 iz 1999. godine. U poređenju s Audijem S4, RS4 Avant se isticao proširenom karoserijom i 2,7-litarskim biturbo šestocilindarskim agregatom razvijenim u saradnji s Cosworthom, koji je tada razvijao impresivnih 380 KS. Najsportskija verzija prve generacije RS4 izašla je na tržište 2001. godine kao RS4 Sport, sa karakteristikama poput nižeg vješanja, novog izduvnog sistema, sportskih sjedišta i upravljača. RS 4 Avant edition 25 years odražava nezaboravan dizajn ovog vozila i predstavlja najsportskiju verziju aktuelne B9 serije.

 

 

 


V6 biturbo pogonska jedinica u novom RS 4 Avant edition 25 years ima snagu od 470 KS i maksimalni obrtni moment od 600 Nm, što predstavlja povećanje od 20 KS u odnosu na standardni RS 4 Avant. Ovaj model ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi, što je 0,4 sekunde brže od RS 4 Avant, a maksimalna brzina vozila je 300 km/h, dok standardni RS keramički kočioni sistem osigurava vrhunsko zaustavljanje.

 

 

Audi RS 4 Avant edition 25 years dolazi sa standardnim RS sportskim vješanjem koje pruža savršenu kombinaciju dinamike i udobnosti. Jubilarni model je spušten za 10 milimetara u odnosu na standardni RS 4 Avant, a kupci mogu ručno dodatno smanjiti visinu za dodatnih 10 milimetara, čime se postiže ukupno smanjenje visine od 20 milimetara u odnosu na serijski model. Vozilo takođe dolazi sa quattro sportskim diferencijalom, koji pruža veću agilnost i više užitka u vožnji, posebno u "dinamičkom" režimu vožnje. Audi RS 4 Avant edition 25 years standardno dolazi sa Pirelli P Zero Corsa gumama visokih performansi dizajniranim za put i trkačku stazu, postavljenim na Palladium mat felne od 20 inča.

 

U znak sjećanja na boju RS4 Sport, specijalno izdanje takođe dolazi u Imola Yellow boji, koja je postala simbol sportskih Audi modela, a pored toga, Nardo Grey i Mythos Black su dostupni kao spoljašnje boje. Širok spektar ekskluzivnih karakteristika dizajna čini ovaj model zaista posebnim. Na primer, okviri stakala dolaze u sjajnoj crnoj boji, dok su Audi prstenovi i natpisi takođe u sjajno crnoj boji. Matrix LED farovi imaju zatamnjene okvire specifične za RS porodicu, a krovne šine su uklonjene kako bi vozilo dobilo ravniju, sportskiju siluetu, a standardna oprema uključuje i zatamnjena stakla za dodatnu eleganciju i agresivnost. Natpis "RS 4 edition 25 years" je ugraviran na prozorima između C- i D-stubova, dodajući ekskluzivni pečat ovom jubilarnom izdanju.

 


Unutrašnjost, sa žutim ukrasnim šavovima, jasno podseća na kombinaciju crno-žute boje iz RS4 Sport modela. Patosnice su ukrašene RS 4 logom, dok su tradicionalno crveni Audi Sport romb i crna slova RS sada takođe u žutoj boji. Tamnocrna alkantara, RS sjedišta sa šavovima u obliku saća i kontrastni žuti šavovi dodaju sportsku notu unutrašnjosti. Direktno ispod naslona za glavu se nalazi natpis RS 4 u istoj boji, što dodatno naglašava ekskluzivnost ovog jubilarnog modela. Mat slova na centralnoj konzoli označavaju redni broj svakog pojedinačnog automobila, od 1 do 250. RS 4 Avant edition 25 years će biti proizveden na proizvodnoj liniji u Ingolštatu, zajedno sa A4, S4 i RS 4 modelima. RS 4 Avant edition 25 years će biti dostupni za naručivanje od juna, a cijena počinje od 142.905 evra.

Datum objave: 30/05/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook