Naslovna > Automobili > Hyundai > Tucson > Postignut novi rekord u proizvodnji

Hyundai Tuscon

Postignut novi rekord u proizvodnji

Dva od pet Tucsona četvrte generacije prodanih u Evropi su ili hibridi ili plug-in hibridi...

Nedavno je sa proizvodne trake u Hyundaijevoj fabrici u Nošovicama u Češkoj (HMMC), izašao dvomilioniti Hyundai Tucson. Ovaj specijalni primerak je u boji Sailing Blue Pearl, opremljen je 1.6 T-GDi HEV motorom i već je na putu ka svom budućem vlasniku u Velikoj Britaniji. Ovaj rekord ističe Tucsonov status kao najpopularnijeg Hyundaijevog modela u Evropi.

 

 

 


"Dva miliona jedinica proizvedenih u Hyundaievoj fabrici u Češkoj je značajan rezultat za našu globalnu i europsku prodaju", rekao je Michael Cole, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe. "Gotovo od samog početka automobil je dizajniran i proizveden imajući na umu europskog kupca. Tucson je evoluirao u priču o uspjehu na globalnom nivou, a posebno u Europi,  te savršeno oslikava Hyundaijev pristup usmjeren na kupca."

 


Istorija Tucsona u HMMC-u započela je sredinom juna 2015. godine, kada je treća generacija ovog modela ušla u proizvodnju. U više od pet godina proizvedeno je ukupno 1.180.445 jedinica. Četvrta generacija Tucsona, koja je trenutno u proizvodnji, donosi osvježen dizajn, napredniju unutrašnjost i poboljšani paket dodataka. Tokom 2023. godine proizvedeno je 244.495 jedinica, što čini oko 70 posto ukupne proizvodnje HMMC-a. Hyundai je takođe proširio izbor pogonskih opcija za trenutni Tucson, uključujući hibridne i plug-in hibridne motore. Za oba alternativna pogonska sklopa vlada veliko interesovanje – 2 od 5 Tucsona četvrte generacije prodanih u Evropi su ili hibridi ili plug-in hibridi.

Datum objave: 20/06/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook