Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Competition verzija od sada još brža

BMW M3

Competition verzija od sada još brža

U najnovijem paketu za osvježenje BMW-ovih M3 modela, verzija Competition xDrive dobila je dodatnih 20 konjskih snaga, a do kupaca Prvi primjerci blago redizajniranog M3 trebali bi stići do kupaca u julu...

U najnovijem paketu za osvježenje BMW-ovih M3 modela promjene na karoseriji uključuju nova kućišta prednjih LED svjetala s redizajniranom grafikom dnevnih svjetala i pokazivača pravca, drugačije otvore za protok vazduha u prednjem braniku, obnovljenu oznaku na poklopcu prtljažnika i nove aluminijske naplatke koji će biti dostupni i u svijetlosivoj boji.

 

 

 


Poznati redni trolitarski biturbo motor sa šest cilindara (S58) i dalje ostaje najsnažniji u BMW-u M3 s oznakom CS (550 KS). Međutim, M odjeljenje je odlučilo da ovaj motor u redizajniranom M3 Competition xDrive pojačaju na 530 KS, umjesto dosadašnjih 510 KS, uz nepromijenjenu vrijednost najvećeg obrtnog momenta od 650 Nm. Distribuciju snage na osovine i dalje obavlja 8-stepeni automatski mjenjač.

 

 

 

 

Snaga motora u ostalim verzijama M3, koje su dostupne s ručnim 6-stepenim mjenjačem i bez adaptivnog pogona na sve točkove (xDrive), ostaje nepromijenjena nakon redizajna (480 i 510 KS). M3 Competition xDrive ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,5 sekundi, a s opcionalnim paketom M Driver, postiže maksimalnu brzinu od 290 km/h.

 

 

 

 

Kabina, obložena kožom, aluminijumom i karbonom, dodatno je unaprijeđena redizajniranim multifunkcionalnim upravljačem s crvenim markerom na obruču, koji može biti obložen alkantarom, te novom digitalnom instrumentnom tablom. Takođe, tu je najnovija verzija softvera koji pokreće unaprijeđeni multimedijalni sistem u novom kućištu, kao i znatno pojednostavljeno upravljanje automatskim klima-uređajem.

 


Osnovna cijena redizajniranog M3 Competition xDrive u Njemačkoj je 105.300 evra.

Datum objave: 30/05/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook