Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > 80-godišnjak se počastio 80. Porscheom

Lojalnost brendu

80-godišnjak se počastio 80. Porscheom

Osamdesetogodišnjak Ottocar J. kupio je svoj čak 80. Porsche i time postavio potpuno novi nivo lojalnosti jednom brendu, a ovoga puta se odlučio na Boxster Spyder...

Sve je počelo 1972. godine kada je Ottocar J. kupio svoj prvi Porsche Speed Yellow 911 E. Od tada pa sve do danas njegova garaža se kroz godine popunjavala, a nedavno je dodatno obogaćena jer se Ottocar počastio jubilarnim 80. primjerkom Porschea. Ovoga puta se odlučio za Boxster Spyder u Miami Blue boji, kojeg je preuzeo iz Porscheove fabrike Zuffenhausen. Kompanija je napravila izuzetak te mu je dozvolila da bude jedan od prvih kupaca koji je lično postavio logotip brenda na poklopac motora. Njegova želja i ljubav prema njemačkom proizvođaču rasla je iz dana u dan, naročito u periodu kada se amaterski bavio utrkivanjem.

 

 


Njegova bogata kolekcija uključuje oko 38 različitih Porsheovih modela uključujući i nekoliko trkaćih automobila poput 917, 910 sa rijetkim osmocilindričnim motorom, 956, 904 i 964 Cup. Kako ponosni vlasnik ove zavidne kolekcije poručuje, u mogućnosti je da svaki dan tokom mjeseca vozi drugi model, a dva modela vikendom. Kada su ga novinari pitali za omiljeni model, Ottocar nije želio izdvojiti nijedan konkretan Porsche, mada mu je najčešći izbor Type 981 Boxster Spyder. Njegova kolekcija smještena je u posebnom objektu koji je ispunjen bogatim istorijskim momentima iz svijeta auto industrije. Kako dodaje, ne planira da se zaustavi na cifri od 80 primjeraka Porsheovih automobila. ,,Kada imate 80 godina, više ne razmišljate toliko o prošlosti, već više gledate ka budućnosti, te se radujete stvarima koje će tek doći“, naglasio je Ottocar.

 

Datum objave: 23/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook