Naslovna > Vijesti > 98.000 automobila za samo mjesec dana!

Škodin rekord

98.000 automobila za samo mjesec dana!

Do 2016. godine, kompanija Škoda planira da svakih šest mjeseci predstavi poptuno novi ili inovirani model...

Češka kompanija automobila, Škoda, u proteklom mjesecu u svojim fabrikama u svijetu proizvela je više od 98.000 automobila, što je rekordan broj za mjeseca dana ikada,  navodi se u saopštenju ove kompanije. Škodini modeli se, osim u Češkoj proizvode i u Rusiji, Kini, Indiji, Kazahstanu, Ukraniji, te Slovačkoj.

 

Kompanija redovno objavljuje informacije o mjesečnim rezultatima prodaje, ali ne i proizvodnje. Tako je u maju ove godine, kupcima isporučeno čak 91.200 automobila, što na godišnjem nivou predstavlja rast za od 15.2 posto. To je najbolji maj mjesec ikada u istoriji ove kompanije.

 

Do 2016. godine Škoda planira da svakih šest mjeseci predstavi neki novi, ili inovativni model. Prošle godine, kompanije je predstavila čak osam novih ili inoviranih modela. U prodaju je skoro puštena i nova Škoda Octavia G –Tec, sa pogonom na gas. U avgustu mjesecu na tržištu će se pojaviti nova verzija Octavia Scout, a priprema se i prodaja tri potpuno nova SUV modela, Monte Carlo.

 

U prvom tromjesečju ove godine, Škoda je ostavrila operativni profit od 185 miliona eura, što predstavlja godišnjir ast od 65,2 odsto. U narednim godinama planira i dalji rast, a za cilj imaju da dostignu prodaju od 1,5 miliona automobila godišnje. 

Datum objave: 07/07/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook