Naslovna > Vijesti > Abarth 124 Spider od septembra u prodajnim salonima

Abarth 124 Spider

Abarth 124 Spider od septembra u prodajnim salonima

Fiatova ''vruća'' verzija modela 124 dolazi sa prestižnom oznakom Abarth. U odnosu na standardnu verziju opjevani Škorpion performanse diže na viši nivo.

Novi Abarth 124 Spider ispod prednjeg, dugog, poklopca motora ima 1,4 litreni benzinski motor u čijem se sistemu napajanja cilindara nalazi moderni turbo punjač. Maksimalna snaga od 170 KS u odnosu na zapreminu motora na najbolji način oslikava o kakvo se zapravo savremenom agregatu radi. Snaga se na zadnju osovinu prenosi preko manuelnog mjenjača sa šest stepeni prenosa. Ono što je veoma važno istaći jeste precizni mehanizam ručice mjenjača koji je, evidentno, preuzet o japanskih stručnjaka zaposlenih u Mazdi.

 


Ubrzanje od 0 do 100 km/h završi se za 6,8 sekundi što je za cijelih 0,7 sekundi brže od standardnog modela. Maksimalna brzina od 232 km/h sasvim je primjerena za sportski nastrojene vozače.
Pritiskom na specijalno dugme vozač može pojačati zvuk motora a zasluga je to Record Monza izduvnog sistema
Kupcima je na raspolaganje stavljen katalog sa više kombinacija unutrašnjosti, boja karoserije i raznih detalja. Pažljivim kombinovanjem može se dobiti unikatan proizvod...
Kada se prvi primjerci u septembru mjesecu nađu u prodajnim salonima kupci će morati pripremiti 40,000 eura.  

Datum objave: 08/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook