Naslovna > Vijesti > Agresivniji od limuzine

Mercedes otkrio novi coupe S Class

Agresivniji od limuzine

Novi coupe S Class donosi značajne detalje, po kojima će ovaj novitet da bude prepoznatljiv…

Novi Mercedes coupe S Class javnost će moći da vidi tek idućeg mjeseca. Do tog dana, službene fotografije nam otkrivaju o kakvom automobilu se zapravo radi. Ono što možemo da primjetimo na prvu jeste da ovaj model ne odstupa baš mnogo od koncepta, kojim ja najavljen njegov dolazak, s tim da je izmjenjen tek neki detalj.

 

Naime, ovaj novi automobil kombinuje klasične, prepoznatljive proporcije velikog sportskog coupe modela sa modernim luksuznim automobilom, koji obiluje vrhunskom tehnologijom. Ova nova generacija sada nosi oznaku S 500. Dimenzije ovog automobila su proporcionalne, i iznose 5.027 mm dužine, 1.899 mm širine i 1.411 mm visine, dok međuosovinski razmak iznosi 2.945 mm. Dakle, možemo da primjetimo da je međuosovinski razmak kraći, ali to nije spriječilo da novi coupe model b ude prostraniji od svog prethodnika.

 

Što se pogonske game tiče, ono što je zasada poznato jeste da će novi S500 pokretati 4.7 litarski V8 bi-turbo motor sa 455 KS i 700 Nm obrtnog momenta. To je naravno samo jedan od motora, pošto se pored njega ispod poklopca motora ovog modela trebaju naći svi motori iz aktuelne S klase.

 

Dodatne tehničke karakteristike ovog modela su prikaz ispred očiju vozača i touch pad karakteristika. Ostale opcije uključuju prednja svjetla, u okviru kojih je svako opremljeno sa čak 57 Swarovski kristala, što Mercedesovoj uzdanici daje jedan potpuno novi i prepoznatljivi izgled.

 

Novi coupe je, baš kao i S klasa u limuzinskoj varijanti, dostupna sa brojnim sistemima za pomoć koji vožnju čine izuzetno ugodnom i bezbijednom. On između ostalog uključuje sistem inteligentnog pogona Pre Safe kočenje, koji detektuje pješake koji se nalaze u neposrednoj blizini automobila.

 

Ukoliko pogledamo u unutrašnjost, otkrićemo da je ona u suštini prekopirana iz limuzinskei zvedbe S klase. Tu se nalazi HUD dislpay, a opciono je dostupan i Magic Body Control adaptivni ovijes, kao i razne veličine naplataka – od 18 do 20-inča. Tu je i Air Balance paket koji uključuje komponente za jonizaciju i osvježenje vazduha, a Warmth Comfort paket omogućava električno zagrijavanje naslona za glavu.

 

Što se ostalih luksuznih dodataka u putničkoj kabini tiče, tu se susrećemo sa mnogim detaljima i elementima. Mnogo detalja je preuzeto iz limuzinske S klase, ali su Super Sport upravljač i analogni sat uklonjeni. Head up LCD display u boji projektuje virtuelnu sliku sa relevantnim detaljima u vozačevom vidnom polju kako bi se izbjeglo ometanje vozača skidanje pogleda sa puta.

 

Opciono možete da odaberete i Magic Body Control karakteristiku, koja omogućava da se automobil blago naginje u krivinama. Ova funkcija može da bude aktivna kao jedan od tri režima, i to prilikom vožnje pri brzinama od 30 pa do 180 km/h. Ona je u tom slučaju dizajnirana da proizvede prijatniji osjećaj vožnje. Ovaj automobil će svoju premijeru imati na sajmu automobila u Ženevi, kada ćemo saznati više informacija. Pretpostavlja se da bi ovaj automobil mogao da bude dostupan već u drugoj polovini ove godine. 

 

 

Datum objave: 12/02/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook