Naslovna > > Aktuelan dizajn novog igrača

Volkswagen T – ROC concept zablistao u Ženevi

Aktuelan dizajn novog igrača

Kako je to već tradicija, Volkswagen je pred sami početak sajma u Ženevi predstavio svoje modele koji su spremni za premijeru…

Od kompanije Volkswagen već smo navikli da pred samu premijeru svojih novih uzdanica u Ženevi, oni predstave svoje modele. Naravno, i ovaj put su to uradili, predstavivši T-ROC konceptni model, koji nam jasno daje uvid u svemogući SUV opseg ovog vrhunskog proizvođača.

 

Karakteristike ovog modela su vidljive već na prvu – progresivni dizajn, prednja LED svjetla, te dvije šarke na krovu, koje možete da uklonite bez većih problema.  Poznato je da ova kompanija sa svojim modelima Touareg i Tiguan ima dva najpriznatija i najuspješnija SUV modela, ali Volkswagen tu ne staje, te je najavio da će ovaj njemački proizvođač proširivati spektar novih modela i to u različitim klasama.

 

 

 

 

 

 

 

Ovaj model posjeduje plastično podvozje karoserije, jake blatobrane, te upečatljive 19 – inčne točkove. Ipak, ono što je svakako novina jeste činjenica da se krov može u potpunosti ukloniti i smjestiti u prtaljžni prostor.

 

Što se unutrašnjosti ovog modela tiče, enterijer je opremljen prefinjenim kožnim tapacirungom, metalik plavom opremom, te 12,3 inčnom digitalnom grupom. Uz sve to, ovaj model posjeduje i djeljivu zadnju klupu, ukloniv tablet koji je u istovremeno zabavan i informativan, te digitalni klima uređaj.

 

 

 

 

 

 

 

Što se pogonske game ovog modela tiče, tu je 2.0 litarski TDI četvorocilindarski motor, koji razvija 184 “konja” te 380 Nm obrtnog momenta. Kao takav je povezan sa sedmostepenom DSG transmisijom, te 4MOTION sistemom pogona na sva četiri točka. Sve ovo ovom modelu omogućava da do “stotke” iz mjesta mirovanja ubrza za 6,9 sekundi, te da dostigne maksimalnu brzinu od 201 km/h. Prema fabričkim podacima, ovaj model trošiće 4,9 l/100 km.

Datum objave: 04/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook