Naslovna > Auto moto sport > Alfa Romeo predstavlja bolid 7. februara

F1

Alfa Romeo predstavlja bolid 7. februara

Alfa Romeo je prošle godine postigla ohrabrujući napredak, pošto su i Valtteri Bottas i Guanyu Zhou pokazali vrlo snažne performanse – posebno u početnoj fazi kampanje...

Alfa Romeo je postao najnoviji tim koji je najavio svoje planove za lansiranje, a njegov novi bolid Formule 1 biće predstavljen 7. februara. Švicarski tim, koji započinje svoju posljednju sezonu pod imenom italijanskog proizvođača automobila, planira tog dana u Cirihu predstaviti svoj C43. Nakon lansiranja će vjerovatno ubrzo uslijediti dan snimanja u Barseloni kako bi se izgladili svi rani problemi s nicanjem zubića prije nego što se od 23. februara održi jedino predsezonsko testiranje u Bahreinu.

 

 

 


Međutim, loša pouzdanost tokom cijele sezone ugrozila je njegove šanse da postigne bolje poene i na kraju je završio na šestom mjestu u šampionatu konstruktora – izjednačen sa Aston Martinom iza sebe, ali je zauzeo mjesto zahvaljujući countback-u. Bottas i Zhou su zadržani za sezonu 2023., ali će tim imati promjene na drugim mjestima, s tim da je direktor tima Fred Vasseur otišao i pridružio se Ferrariju kao zamjena za Matiju Binota. Još nije najavljen novi šef, ali je tokom zime otkriveno da se bivši direktor McLaren tima Andreas Seidl pridružio matičnoj kompaniji Sauber kao njen novi izvršni direktor prije prelaska u Audi. Tim je dobro svjestan oblasti koje treba poboljšati ove sezone, a pad u drugom poluvremenu 2022. je nešto što je ukazalo na slabosti unutar organizacije. Govoreći tokom zime, Bottas je smatrao da, pored poboljšanja svoje pouzdanosti, Alfa Romeo treba da podigne stopu razvoja automobila ako želi da ostane konkurentan u veznom redu.

 


„To je bilo dosta svedeno na proizvodnju, samo što nema dovoljno ljudske snage da proizvede dijelove. Dok neki drugi timovi, na primjer Mercedes, u ovom trenutku definitivno imaju više ljudi i više snage da proizvode stvari brže.A takođe i svi problemi sa pouzdanošću koje smo imali, mnogo fokusa i energije bilo je fokusirano na pokušaje da ih popravimo umesto da pokušavamo da razvijemo automobil. Tako da nas je to prilično omelo sredinom godine." Sada kada imamo pouzdanost, recimo, na dobrom nivou, opet možemo samo da se fokusiramo samo na performanse.

Datum objave: 23/01/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook