Naslovna > Auto moto sport > Alonso želi ostati u Ferrariju

F1

Alonso želi ostati u Ferrariju

Upitan o mogućnosti eventualne promjene ekipe, Fernando Alonso je rekao da ga interesuje samo Ferrari te da je to jedina ekipa za koju će voziti


Fernando Alonso je u Ferrari došao sa velikim ambicijama i čelnici Scuderije su mnogo očekivali od njega.  Španac im je vratio na najbolji mogući način, a razlog zašto Alonso i Ferrari nisu iznad svih ostalih treba tražiti u činjenici da Španac muku muči s nekonkurentnim bolidom. I pored toga, Alonso iz Ferrarija izvlači maksimum i za većinu osvojenih bodova u Ferrariju zasluge pripisuju Alonsu.

 

Ljubav je očigledna i sa druge strane, tim prije što je u jednoj nedavnoj izjavi Alonso potvrdi da do kraja karijere želi voziti za Ferrari. „Drugi timovi nisu opcija i nisu mi izazov. Karijeru definitivno želim završiti u Ferrariju i to je neupitno. Da li će se to desiti 2016. godine, kada mi ističe ugovor ili nešto kasnije, ne znam. Ako po isteku sadašnjeg ugovora na kraju 2016. procijenim da još uvijek imam motivacije i gladi za pobjedama, nastavit ću. Ako ne, posvetit ću se drugim stvarima u životu. Međutim, kako bilo, karijeru ću, kada za to dođe vrijeme, završiti u Ferrariju."Španac je otkrio kako u sudaru u Belgiji motor njegovog bolida nije oštećen, pa će za razliku od većine konkurenata na sljedeću utrku stići sa svježim motorom.

Datum objave: 06/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook