Naslovna > Vijesti > Ambasador SAD u BiH, g. Patrick S. Moon danas je posjetio logistički centar Transwork u Banjaluci

Logistički centar Transwork

Ambasador SAD u BiH, g. Patrick S. Moon danas je posjetio logistički centar Transwork u Banjaluci

U srdačnom razgovoru nakon prezentacije, Siniša Palić, osnivač Transwork-a, je istakao da je razvoj usluga u potpunosti plod domaće pameti i snaga, što Transwork-u obezbjeđuje jedinstvenu poziciju unutar sektora logistike i transporta u Bosni i Hercegovini...

Ambasador SAD u BiH, g. Patrick S. Moon danas je posjetio logistički centar Transwork u Banja Luci.  Od početka 2012. godine, Transwork pruža usluge bazirane na najsavremenijim komunikacijsko-informacijskim tehnologijama BiH firmama iz sektora logistike i transporta. Pored prve domaće on-line berze transporta, Transwork nudi i usluge satelitskog lociranja, praćenja, i dijagnostike vozila korištenjem GPS tehnologije, usluge komunikacije i uslugu kontrole potrošnje goriva. Transwork je osnovan od strane domaće firme Satwork d.o.o uz finansijsku i tehničku podršku USAID-a.

 

Valentina Rujević, direktor marketinga i prodaje u Transwork-u, je ambasadoru Moon-u predstavila dosadašnji razvoj ove mlade kompanije i detaljno ga upoznala sa ponudom inovativnih usluga, koje BiH firmama osjetno smanjuju troškove poslovanja i povećavaju poslovnu konkurentnost.

 

U srdačnom razgovoru nakon prezentacije, Siniša Palić, osnivač Transwork-a, je istakao da je razvoj usluga u potpunosti plod domaće pameti i snaga, što Transwork-u obezbjeđuje jedinstvenu poziciju unutar sektora logistike i transporta u Bosni i Hercegovini.

 

G. Moon je izrazio zadovoljstvo da projekti podrške koje finansira Američka vlada omogućavaju efikasnije korištenje resursa te podižu konkurentnost malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini. 

Datum objave: 24/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook