Naslovna > Vijesti > AMT tehnologije u praksi

Goodyear

AMT tehnologije u praksi

Goodyearu voznim parkovima započinje s ispitivanjem revolucionarne AMT tehnologije koja automatski osigurava odgovarajući pritisak vazduha u gumama te tako omogućuje osjetnu uštedu goriva i velik doprinos pri smanjivanju ugljen otiska ...

Goodyear je napravio veliki korak i počeo je svoju inovaciju Air Maintenance Technology (AMT) testirati i u praksi. Tehnologiju, koja zadržava odgovarajući pritisak u gumama i tako omogućuje veću iskoristivost goriva te veći broj prijeđenih kilometara, počeli su primjenjivati prevoznici u sjevernoameričkim teretnim voznim parkovima.

 

Pomoću upotrebe tehnologije peristaltičkih pumpi AMT osigurava gumama da cijelo vrijeme vožnje zadržavaju pritisak na potrebnom nivou. Zadržavanjem odgovarajućeg pritiska, koji je bitan za iskoristivost goriva i smanjenje emisije, tehnologija omogućuje manju potrošnju goriva i manju emisiju ugljen dioksida. Ujedno, pravilan pritisak u gumama garantuje duži životni vijek gume, veću izdržljivost kordne konstrukcije i veću sigurnost. Zahvaljujući novoj tehnologiji korisnici se više neće trebati baviti punjenjem guma jer su u njima u cijelosti ugrađeni svi sastavni dijelovi sistema AMT, uključujući minijaturnu pumpu.

 

Spomenutu tehnologiju Goodyear razvija još od 2011. godine, a u trenutnu fazu testiranja uključio je više teretnih voznih parkova sa sjedištem u SAD i Kanadi koji će sljedećih 18 mjeseci provjeravati tehnologiju AMT pri svakodnevnom obavljanju prevoza. Goodyear provodi spomenuto testiranje u sklopu istraživačkog projekta koji podržava sektor za tehnologiju vozila pri Ministarstvu energije Sjedinjenih Američkih Država. Ministarstvo je prepoznalo revolucionarne prednosti tehnologije i za njezin razvoj namijenio sredstva u iznosu od 1,5 miliona dolara.

Datum objave: 16/01/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook