Naslovna > Vijesti > Astra, efikasnija nego ikad

Opel

Astra, efikasnija nego ikad

Dok čekamo narednu generaciju ovog automobila, koji bi se trebao pojaviti za dvije godine, proizvođač je odlučio da osvježi aktuelnu Astru...

Iako je vizuelno identična prethodnom modelu, promjene su uočljive u enterijeru vozila, ali i ispod poklopca motora. Za pogon su zaduženi trocilindarski 1,2 i 1,4-litarski turbo-benzinski agregati, koji raspolažu sa 110 KS i 195 Nm te 145 KS i 236 Nm. Prema navodima proizvođača, njihova prosječna potrošnja iznosi  5,2-5,9 litara na 100 kilometara po novim WLTP standardima. Slabiji motor je uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, dok ovaj snažniji stiže u paketu sa sedmostepenom varijabilnom transmisijom.

Tu su i novi dizelaši, radi se o 1,5-litarskoj jedinici, koja dolazi u verzijama sa 105 KS i 260 Nm te 122 KS i 300 Nm, sa manuelnim menjačem kao standardnom opcijom, uz mogućnost doplate za devetobrzinskim automatik. Osvježena Astra dobila je digitalne zadnje kamere za precizniji pregled saobraćaja iza automobila, kao i potpuno digitalnu kontrolnu tablu.

Datum objave: 04/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook