Naslovna > Vijesti > Atraktivan aerokit

Toyota GT86

Atraktivan aerokit

Kako bi unaprijedila mogućnosti GT86 na visokim brzinama Toyota je ponudila set aerodinamičkih dodataka koji pružaju veću stabilnost u vožnji...

Nakon što je svjetskoj javnosti predstavila osnovne verzije Toyote GT86 japanska kompanija je ljubiteljima ovog modela ponudila svojevrsni aero-kit kojim se naglašava sportski dizajn, ali i poboljšava stabilnost automobila pri visokim brzinama. Zanimljiv aerodinamički paket sastoji se od redizajniranih branika, bočnih pragova i velikog zadnjeg spojlera, koji prema navodima proizvođača ne narušavaju uzornu aerodinamika serijskog modela sa otporom vazduha od samo 0,27 Cx.

 

Osim što lijepo izgledaju svi novi elementi obavljaju i čitav niz funkcija. Prednji branik tako dolazi sa okomitim otvorima koji usmjeravaju vazduh i poboljšavaju prijanjanja automobila uz podlogu.  Pragovi su oblikovani tako da dodatno povećaju odvođenje vrućeg vazduha iz područja prednjih točkova, dok zadnji spojlera stvara dodatni pritisak na zadnju osovinu pri visokim brzinama. 

Datum objave: 09/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook