Naslovna > Vijesti > Atraktivni GT sa nizom poboljšanja

BMW 3 GT Facelift

Atraktivni GT sa nizom poboljšanja

Nakon solidnog tržišnog uspjeha došao je red na niz poboljšanja koja BMW 3 GT i dalje čini poželjnim automobilom. Ono što je najvažnije jeste činjenica da se cijena neće značajnije mijenjati.

Nakon prošlogodišnjih umjerenih dizajnerski promjena serije 3 Sedan i Touring, kao i limuzine M3 na red je došla serija sa 3 sa oznakom GT. Kao što nas praksa u posljednje vrijeme ući sve su promjene decentne koje će na prvi pogled opaziti samo oštro oko. To je uobičajena praksa jer se želi izbjeći osjećaj da dosadašnji vlasnici GT-a voze stari automobil. Pomlađivanje podrazumijeva: sitne promjene na vanjskom i unutrašnjem dizajnu, poboljšanje energetske efikasnosti pogonskih grupa, novim bojama karoserije i nova zabavna elektronika bez koje se više ni jedan moderan automobil ne može zamisliti.

 


S vanjske strane lako je uočiti nova svjetla LED tehnologija koja je prisutna na dnevnim, kratkim i dugim svjetlima te onim za maglu. Sličan recept sa svjetlima primijenjen je i na zadnjem dijelu automobila. Dizajneri su usput doradili odbojnike što uz nuđenje dvije nove metalik boje daje potrebnu dozu svježine. Dakako, novi model dolazi sa tri nova dizajnerska rješenja aluminijskih točkova.

 


Neke, istina rijetke, kritike na kvalitet završne obrade i materijala BMW je shvatio krajnje ozbiljno. Od sada će se u putničkom prostoru moći naći precizniji spojevi skupljih, odnosno boljih, materijala te više hromiranih ukrasa.
U Evropi i drugim međunarodnim tržištima BMW 3 GT uz oznaku modelske godine 2017. dobit će unaprijeđene pogonske grupe bez obzira da li se radi o benzinskim ili dizel motorima. Raspon snage kod benzinaca je od 184 do 326 KS dok je kod nama omiljenih dizelaša od 150 do 313 KS. Iako je snaga blago podignuta inženjeri BMW-a obećavaju nižu proizvodnju i do 13,8 %, ovisno o izabranom motoru. Uz slabije motore u ponudi su ručni mjenjači dok snaga snažnijih agregata do pogonskih točkova dolazi preko automatskih mjenjača sa 8 stepeni prenosa.

Cijene u odnosu na dosadašnje specifikacije neće se bitnije mijenjati. 

Datum objave: 01/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook