Naslovna > Teme > Autoindustrija pomaže borbu protiv korona virusa

Novosti

Autoindustrija pomaže borbu protiv korona virusa

Kompanija Ford i još sedam timova Formule 1 uz podršku udruženja proizvođača u Velikoj Britaniji udružili su se u Ventilator Challenge UK konzorcijum kako bi proizvodili dijelove neophodne za respiratore...

 

Sedam timova Formule 1: Aston Martin Red Bull Racing, BWT Racing Point F1 Team, Haas F1 Team, McLaren F1 Team, Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Renault DP World F1 Team i ROKiT Williams Racing osnovali su Project Pitlane i obavezali se na proizvodnju i isporuku respiratornih uređaja za bolnice kako bi pomogli u borbi protiv COVID-19 u Velikoj Britaniji. Zajedno sa sedam F1 timova, Ford Motor Company potpisao je pristup novom Ventilator Challenge UK Consortium, grupi industrijskih, tehnloških, i inžinjerskih kompanija u Velikoj Britaniji iz svih vazduhoplovnih, automobilskih i medicinskih sektora koji rade na proizvodnji ventilatora za respiratone uređaje.

 

 

Ideja o uključivanju automobilskih kompanija u borbi protiv pandemije korona virusa već je krenula sa radom, a britanska Regulatorna agencija za lijekove i zdravstvene proizvode je već odobrila uređaj za pomoć pri disanju oboljelih koju je razvio Mercedesov F1 tim u saradnji sa University College iz Londona. Udruženje proizvođača i trgovaca motornim vozilima SMMT koje predstavlja industriju motornih vozila u Velikoj Britaniji je obećalo punu podršku vladi i Ministarstvu zdravlja tokom trajanja pandemije korona virusom.

Datum objave: 02/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook