Naslovna > Vijesti > Automobil koji je utabao put modernim vozilima

Citroen slavi 80 godina Traction Avant modela

Automobil koji je utabao put modernim vozilima

U cilju proslave 80 – godišnjice ovog modela, Citroen će prikazati svoj Traction Avants na raznim događajima...

Citroen slavi 80 godina svog Traction Avant modela, posebnog automobila koji je utabao put modernim automobilima sa pogonom na prednje točkove. Ovaj automobil je predstavljen u aprilu 1934. godine, a odlikovala ga je čelična monokok karoserija i aerodinamični dizajn, koji i dan danas izgleda spekatkularno dobro.

 

Ipak, najuspejšniji rezultata zabilježen je prilikom uvođenja inovativnog sistema pogona na prednje točkove, što ovom automobilu omogućava impresivno upravljanje i vuću. To možda i ne zvuči tako uzbudljivo, ali tridesetih godina prošlog vijeka skoro svi automobili koji su imali pogon na zadnje točkove, a samo nekoliko na prednje točkove koji su bili nepouzdani.

 

U cilju proslave ove godišnjice, Citroen planira da prikaže svoj Traction Avants model na različitim događajima u toku cijele godine. Kompanija takođe planira da pradstavi i 1955 Traction Avant Sans Frontiers 11 BL na specijalnom događaju Roost – Warendin, gdje će mu se pridružiti skoro pa 800 drugih Traction Avants automobila. 

Datum objave: 02/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook