Naslovna > Vijesti > Avantura na nebu se nastavlja

Aktuelno – Red Bull Air Race

Avantura na nebu se nastavlja

Nakon izuzetno zanimljive trke u Rovinju, Red Bull Air Race se seli u Malezijski grad, Putrajayu, koji je savršena stanica za ovo takmičenje…

Red Bull Air Race svjetski šampionat seli se u Putrajayu, prelijepi Malezijski grad. Upravo na ovoj trećoj ovosezonskoj trci, Hannes Arch iz Austrije i Paul Bonhomme iz Velike Britanije nastaviće svoju žestoku borbu za vodstvo u najuzbudljivijoj trci u ovoj sezoni.  Arch, šampion iz 2008. godine pobjedio je branioca titule iz Velike Biratnije u poslednjoj trci ove serije, koja se vozila u Rovinju, u Hrvatskoj.

 

Djelići sekunde bili su presudni da se na najvišu stepenicu podijuma popne upravo Austrijanac, koji je prije same trke izjavio kako se u Rovinju osjeća kao kod kuće. Japanski pilot, Yoshi Muroya izuzetno se radiju prvoj trci u Aziji, na ovoj izrazito lijepoj, tropskoj lokaciji, naročito nakon što je u Rovinju ostavrio najboljji rezultat u svojoj karijeri – treće mjesto. Kanađanin Pete McLeod, koji je u Abu Dhabiju bio treći, a u Rovinju četvrti, ističe kako će ovo biti izuzetno teška trka.

 

Podsjećamo, ove sezone pravila su drugačija, što je trku učinilo još zanimljivijom. Svih 12 pilota lete sa standardizovanim motorom i propelerom. Takmičenje u Rovinju je bilo izuzetno žestoko,  a  piloti su upravo na toj trci udarili u najveći broj pilona. Kakvo će se situacija odvijati u Maleziji, saznaćemo 17. i 18. maja. 

Datum objave: 07/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook