Naslovna > Vijesti > Banjalučani osigurali finale

Nagradna igra „Vozi i osvoji“

Banjalučani osigurali finale

Peto kvalifikacijsko takmičenje nagradne igre Vozi i osvoji održano je u Banjoj Luci, nakon kojeg su poznata dodatna četiri učesnika u finalu, dok će preostala dva para svoj put u fi nale osigurati posljednjim kvalifikacijama u Mostaru...
> Za razliku od prethodna četiri takmičenja, učesnici nagradne igre u Banjoj Luci pokazali su visok nivo opreza na poligonu. Više su vodili računa o čunjevima, nego o vremenu koje im je bilo potrebno da prođu poligonom, pa su i rezultati u odnosu na prethodnike nešto lošiji.
 
 
Po ustaljenom receptu, takmičari su se okupili ispred TC Robot, ovaj put po izrazito toplom i sunčanom vremenu.
Dobro raspoloženje i sklapanje novih prijateljstava bili su u prvom planu. Dok su učesnici vozili poligonom, za njih su navijali njihovi protivnici, pa je banjalučko takmičenje do sada možda i najzanimljivije.
 
 
Vožnja u slalomu, oštra krivina, dodirivanje čunjeva, bočno parkiranje i odgovaranje na pitanja, zadaci su koje su organizatori takmičenja, Renault BiH i Auto Shop magazin, stavili pred takmičare. U takvim okolnostima svi su se manje - više isto snašli i postigli približne rezultate.
 
 
Drugi krug nakon takmičenja na poligonu, obezbijedili su Silvana i Željko Batoz, te Milan Trivunović i njegova partnerka Dragana. Iako je jedan par imao bolje vrijeme na poligonu od njih, isti je diskvalifikovan zbog nepoštivanja
pravila takmičenja.
 
 
Kao i u prethodnim kvalifi kacijama, drugi dio takmičenja poćeo je ispred BP Petrol, odakle su takmičari krenuli u vožnju dugu nešto više od 80 km i pri tome štedjeli gorivo. Cilj je bio jedan: potrošiti manje goriva od protivnika. Milan i Dragana su prvi iskušali vještinu i potrošili samo 3,2 litre goriva.
 
 
Dok su čekali na rezultat protivničkog para, nadali su se pobjedi,  no Silvana i Željko su na 88 km dugoj ruti potrošili svega 2,8 litara goriva, te tako postali pobjednici takmičenja u Banjoj Luci. Željko nam je otkrio da je većim dijelom
puta vozio iza kamiona, u zavjetrini, a poznat mu je i 1.5 dCi agregat u novom Cliju, koji pokreće Željkov Duster.
 
 
 
Nakon banjalučkog takmičenja, posljednje kvalifikacije održat će se 29. juna u Mostaru, a veliko finale sa 12 pobjedničkih parova na rasporedu je u septembru.
Datum objave: 26/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook