Naslovna > Bez krize kod prodaje najluksuznijih automobila

Rolls-Royce

Bez krize kod prodaje najluksuznijih automobila

Britanksi proizvođač luksuznih vozila, za razliku od mnogih drugih brendova, pogođenih nestašicom materijala, bilježi izuzetno dobru godinu...

Slušaj Rolls-Roycea pokazuje da najluksuzniji automobili ne pate od nestašice mikročipova i poluprovodnika, koja je opteretila i usporila proizvodnju nešto pristupačnijih modela. Tako je iz ove kompanije zvanično potvrđeno već sada da će tekućaa godina, na iznenađenje mnogih, biti najuspješnija u istoriji kompanije, sa rekordnim brojem isporučenih vozila.  Za sada najbolji rezultat u toku jedne godine zabilježen je u sezoni neposredno prije izbijanja globalne pandemije, 2019. godine, kada je britanski brend prodao 5.152 automobila, ali sada su se pohvalili, da očekuju mnogo bolji rezultat.

 

 

 

 

 


Više je uzroka doprinjelo uspješnosti luksuznog brenda ove godine, prije svega navodi se velika popularnost za modelom Ghost, koji je u rekordnom roku rasprodat, a liste narudžbi su veoma duge. Zatim ističe se kako je sam proces proizvodnje podignut na viši nivo, sa značajno većom efikasnošću i smanjenim vremenom potrebnim za proizvodnju jednog vozila, takođe radne smjene su podijeljene, tako da fabrika radi od 06:00 ujutro do 23:00 časa naveče, plus dvije radne subote u mjesecu, što pokazuje koliko su podignuti kapaciteti proizvodnje. Međutim vjerovatno i najznačajniji razlog ovog scenarija je odluka korporacije BMW da dostupne mikročipove i poluprovodnike, primarno obezbjedi za proizvodnju najluksuznijih modela, ukoliko za njima postoji odgovarajuća potražnja, a koji sami po sebi donose najveći profit. Tako Rolls-Royce ne osjeća krizu, koja je pogodila kompletnu automobilsku industriju.

Datum objave: 22/10/2021
Komentarišite ovaj članak

Petrol Jun

Auto Shop Magazin

 



 

Facebook