Naslovna > Vijesti > Biciklistička trka „TrebaDH“ na Trebeviću

Škoda sponzor

Biciklistička trka „TrebaDH“ na Trebeviću

Kompanija Porsche BH je kroz automobilski brend Škoda proteklog vikenda bila sponzor biciklističke utrke „Treba DH Sarajevo 2015“ koja je održana na Trebeviću ...

DH je oznaka za downhill koji je ekstremna disciplina brdskog biciklizma gdje se vozači jako brzo spuštaju niz strme i neprohodne staze sa raznim tehnički zahtjevnim elementima poput korijenja, kontra nagiba, brzih ravnih dijelova, skokova i sl. Na ovom takmičenju je učestvovalo tridesetak učesnika iz zemlje i regiona, a za one najbolje Škoda je, u saradnji s organizatorima, obezbijedila vrijedne nagrade.

 

Takmičari su bili oduševljeni trkama i stazom, a svi posjetioci su uživali u prelijepom okruženju i odličnoj zabavi. Za brend Škodu su, na globalnom planu, biciklizam i biciklističke trke su od izuzetnog značaja, s obzirom da je Škoda svoju istoriju započela prije 120 godina upravo proizvodnjom bicikala. Podrška biciklizmu traje već dugi niz godina i dio je globalne korporativne strategije.

 

Za ovu priliku Škoda je ispred svog paviljona na Trebeviću izložila modele s 4x4 pogonom: Octavia Scout i Yeti, koji su ambasadori ove marke za vožnju po planinskim stazama, a svi posjetioci su imali priliku dobiti više informacija kako o izloženim modelima tako i ostalim modelima iz Škodine palete.

 

Datum objave: 14/09/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook