Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > BiH odigrala utakmicu protiv Kineskog Hong Konga

Počelo Svjetsko seniorski prvenstvo u hokeju

BiH odigrala utakmicu protiv Kineskog Hong Konga

Turnir je svečano otvorila gradonačelnica Grada Sarajeva, Benjamina Karić i ministar sporta i kulture Kantona Sarajevo, Samir Avdić...

Svjetsko seniorsko prvenstvo treće divizije, grupe B u hokeju na ledu počelo je susretom reprezentacija Kirgistana i Singapura u 13:00 časova, a svečano otvorenje prvenstva  održano je sinoć prije početka prvog susreta BiH reprezentacije. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je prvenstvo otvorila susretom protiv ekipe Kineski Hong Konga. Prvenstvo se održava u Sportskom Centru Skenerija, u dvorani „Mirza Delibašić“. Nakon 39 godina, Centar Skenderija ponovo će imati čast biti domaćin jednog velikog svjetskog hokejaškog prvenstva.

 

 

 


Kineski Hong Kong je 47. rangirana reprezentacija i ovo je prvi od dva važna susreta za naše reprezentativce u njihovom cilju ka osvajanju turnira i prelasku u viši rang takmičenja. Drugi važan susret ih očekuje danas, od 20 časova protiv ekipe Kirgistana. Nakon prva dva dana turnira i nakon odmjeravanja snaga sa glavnim favoritima, dobićemo jasniju sliku o raspletu samog turnira i potenijalnoj poziciji naše reprezentacije. Hokejaški savez Bosne i Hercegovine poziva sve građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine da u narednim danima dođu u Skenderiju i podrže Ledene Zmajeve.

 


Ponosni sponzor pomenutog svjetskog prvenstva je marka Škoda BiH.

Datum objave: 28/02/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook