Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Bilježe intenzivan rast

Boschova rješenja za mobilnost

Bilježe intenzivan rast

Rješenja za mobilnost, najveće poslovno područje Grupe Bosch, i dalje bilježi intenzivan rast. Nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike prodaja u tom poslovnom području porasla je za 7 posto u prvom tromjesečju 2015. godine …

Nominalni rast prodaje dosegnuo je čak 13 odsto. „Naš je položaj u području tehnologije i na međunarodnom nivou toliko je dobar da ćemo i ove godine rasti značajno brže nego tržište”, izjavio je predsjednik poslovnog područja Rješenja za mobilnost dr. Rolf Bulander na Boschevoj Međunarodnoj konferenciji za novinare o motornim vozilima u Boxbergu u Njemačkoj. U 2014. godini obim poslovanja poslovnog područja Rješenja za mobilnost povećao se za 8,9 posto, što je više nego dvostruko brže u odnosu na svjetsku proizvodnju automobila. Broj prodanih jedinica vezan uz važne sisteme, kao što su elektronički program stabilnosti (ESP) protiv klizanja, sistemi s direktnim ubrizgavanjem benzina i sistemi s direktnim ubrizgavanjem dizela, porastao je za oko 20 posto. Bosch će u budućnosti proširiti i ponudu rješenja za interakciju s automobilima i drugim prevoznim sredstvima. „Razvijamo nov pristup ličnoj mobilnosti i okrećemo se multimodalnom konceptu koji uključuje bicikle, vozove i autobuse”, izjavio je Bulander, objašnjavajući novi cilj. „Bosch je društvo koje širi horizonte automobilske tehnologije.”

 

Elektromobilnost će dizelska i benzinska vozila učiniti još učinkovitijima. Na putu prema mobilnosti u budućnosti Bosch već ostvaruje tehnološke i komercijalne uspjehe. Taj dobavljač tehnologije i usluga odredio je tri razvojna cilja usmjerena na ostvarivanje električne, automatizovane i povezane vožnje. „Bosch dobro napreduje u ostvarenju sva tri cilja”, izjavio je Bulander. On smatra da će motor s izgaranjem ostati temelj učinkovite mobilnosti i u velikom dijelu sljedećeg desetljeća, čak i uz elektrifikaciju pogonskih sklopova. U sljedećih pet godina Boscheva tehnologija vezana uz motore mogla bi smanjiti potrošnju dizelskih motora za 10 odsto i potrošnju benzinskih motora za gotovo 20 odsto. U kombinaciji s elektromobilnosti motor s izgaranjem postat će još učinkovitiji. Do 2025. godine 15 odsto svih novih vozila sadržavaće barem jedan hibridni pogonski sklop. Zahvaljujući Boschevoj sveobuhvatnoj stručnosti ta kombinacija električnog motora i motora s izgaranjem nudit će vrhunsku opremu. Među 30 naloga za proizvodnju vezanih uz elektrifikaciju pogonskih sklopova koje je društvo već provelo bilo je čak deset plug-in hibridnih pogonskih sklopova za vozila vrhunske klase. Na velikim udaljenostima ta vozila voze na dizelski pogon ili na benzinski pogon, ali u gradskoj se vožnji mogu koristiti kao potpuno električna vozila. „Imamo iskustvo koje je potrebno da bismo alternativne pogonske sklopove pretvorili u priču o uspjehu”, izjavio je Bulander. „To smo učinili s dizelskim pogonom, a to želimo postići i s električnim pogonskim sklopovima”, dodao je on.

 

Datum objave: 20/05/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook