Naslovna > Automobili > BMW > Serija 5 > BMW 5 dobio nagradu

Best Cars 2015.

BMW 5 dobio nagradu

BMW serije 5 pobijedio je kod izbora čitalaca magazina „auto motor und sport“ za „BEST CARS 2015“ u kategoriji više srednje klase s 23,9% glasova čime potvrđuje prvo mjesto od prošle godine ...

U 2014.godini odlučili su se 373.053 klijenata za kupovinu BMW serije 5, pa je time opet postala najuspješniji business model svog segmenta. Široka ponuda učinkovitih i dinamičnih motora, tipična vozna dinamika BMW-a, inteligentan pogon na sva četiri točka xDrive, mobilni sistem i ekskluzivne aplikacije BMW ConnectedDrive-a potvrđuju zasluženo prvo mjesto. Nagradu International Paul Pietsch Award ovu godinu dobio je BMW i8, nakon što ju je prošlu godinu dobio BMW i3. Ovaj hibrid izabran je od strane 28 glavnih urednika međunarodnih automobilskih časopisa iz 21 različite zemlje. S 50% glasova BMW i8 jasno je odnio pobjedu.

 

U obraloženju piše: „Plug-in-hibrid BMW koji je na tržištu od sredine 2014.god., ne utemeljuje samo postojani sportski auto sljedećih desetljeća. Krilna vrata, hrabre i emocionalne linije pokazuju nove puteve u dizajnu i aerodinamici. Što se tiče pogona, uvjerljiv je sa downsizing trocilindričnim turbo benzinskim motorem kao i s jakim elektronskim pogonom. Ovo vozilo spaja ekonomiju i dinamiku u sasvim novom sportskom konceptu. Izbor „BEST CARS“ časopisa „auto motor und sport“ jedan je od najvažnijih u njemačkoj kada se tiče automobilskog segmenta.

Datum objave: 02/02/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook